Contract De Vânzare Cumpărare Cu Uzufruct Viager » Întreabă Avocat

Contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager

Sorin Balaban a întrebat 10 luni în urmă

Contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager

Buna ziua, mă numesc Sorin, și am următorul caz.
Locuiesc la adresa de domiciliu de când m-am născut. Am locuit aici împreună cu mama și părinții mamei mele. In timpul cât trăia mama mea a primit prin donație de la bunici X și Y casa, dar și o cotă deținută de fratele mamei tot prin donație, unde bunicii X și Y și-au menținut drept de uzufruct viager.( Fără nici o alta clauza de întreținere )

După mamă mi-a vândut mie cu contract de vânzare cumpărare toată casa, unde atât mama cât și bunicii X și Y , și-au păstrat dreptul de uzufruct viager. După o perioadă mama a decedat, apoi după alta perioada tatăl mamei a decedat și acum trăiește doar mama mamei mele. Cea cu care locuim sub același acoperiș. Între timp eu am investit bani și am îmbunătățit semnificativ mediul de trai in casă, deși bunica care deținea uzufructul, nu a făcut nimic în acest sens, și a fost de acord. Acum la bătrânețe găsește mereu motive de cearta, deși eu cu soția întreținem toată casa , și unde locuim și cu cei 2 copii minori de 1 ,respectiv 3 ani. De fiecare data bunica mă amenință că mă da afară din casă cu 2 copii mici pe strada.

Întrebările mele sunt:

1. Pot intra in posesia părții rămase de după mamă și bunică? Pentru a avea o garanție că nu sunt dat afară în orice moment, amenințat că atunci când plec îmi schimba yala de la ușă.

2. Pot cere anularea dreptului de uzufruct al bunicii? Doresc asta doar că sa pot locui fara grija zilnica că mă poate da afara, asta din cauza că numai judeca normal. Cheamă poliția la numărul de urgență, pe motiv că nu i-am făcut frecție ( masaj).  Și în condițiile în care eu plătesc impozite și toate utilitățile, și fac curat chiar și la ea in camera, asta moral, că legal nu am nici o obligație

3. Ce alte alternative legale am?


Adaugă răspuns

1
+
4
=