Conducere Sub Influenta Substantelor Interzise » Întreabă Avocat

Conducere sub influenta substantelor interzise

Alexandru a întrebat 2 ani în urmă

Conducere sub influenta substantelor interzise fara producerea unui accident rutier

Luna trecuta am fost oprit de Brigada Rutiera in Bucuresti si unul dintre agenti a considerat ca este necesar sa fiu supus si testului anti-drog pe langa alcool-test.

Acesta a sustinut ca desi comportamentul meu si modul meu de a vorbi nu indica nimic, el a simtit un miros caracteristic canabisului in masina.

In urma testarii a iesit pozitiv pentru THC-5, ulterior am mers la IML pentru prelevarea probelor de sange. La IML am discutat atat cu asistenta cat si cu doctorul si in urma examinarii preliminare doctorul a considerat ca efectul substantelor psihoactive asupra mea este minim (aveam reflexe bune, eram coerent, eram cooperant, etc.).

Am primit dovada fara drept de circulatie si mi-a fost retinut permisul de conducere pana la solutionarea cercetarilor penale.

In anul 2012, m-am aflat in niste imprejurari nefericite si am fost condamnat la un an si 10 luni cu suspendare si 2 ani perioada de proba pentru evaziune fiscala.

Din ce stiu eu, acea fapta a fost prescrisa si scoasa din cazierul judiciar.
Intrebarile mele ar fi:

  1. Faptele din anul 2012 au vreo relevanta pentru ceea ce se intampla in prezent? Adica se vor aduce in discutie acele fapte sau din moment ce au fost prescrise nu mai sunt relevante pentru infractiunea comisa in prezent.
  2. Pentru astfel de fapte, in experienta dumneavoastra, care este probabilitatea neinceperii urmaririi penale ? Ma intereseaza cel mai mult prin prisma sanselor de a recupera permisul de conducere dupa 6-9-12 luni (cat o dura investigatia) fara sa imi fie anulat deoarece permisul de conducere este important pentru mine sa imi pot desfasura activitatea la munca.
  3. Pe langa scrisoari de caracterizare din partea angajatorului actual si al fostilor angajatori care sa ateste comportamentul si conduita mea la munca ce masuri mai pot lua eu pentru a imbunatati sansele de a solutiona cazul fara sa fie nevoie sa ne tergiversam pe la tribunal.

Va multumesc anticipat si astept un raspuns din partea dumneavoastra!

Adaugă răspuns

8
+
6
=