Cercetare Disciplinara » Întreabă Avocat

Cercetare disciplinara

Vlase Lucian a întrebat 2 ani în urmă

Cercetare disciplinara

Am următoarea speta -- pe 19 august 2019 am făcut cerere de demisie la vechiul loc de muncă.

Initial cei de acolo mi-au spus că trebuie să stau in preaviz dar ținând cont că au fost două cazuri în precedenta in care persoanele respective și-au dat demisia de pe o zi pe alta cum s-ar spune (fara preaviz).

O alta persoana a depus cererea in aceeași zi cu mine si i-a fost propus sa stea până la finele lui august (aceasta persoana din urmă nu mai avea nici zile de concediu) iar de la 1 septembrie sa se închidă contractul de comun acord,eu mai având și aproximativ 10 zile de concediu,am considerat normal ca de pe data de 19 august sa nu mă mai prezint la vechiul loc de muncă.

Problema este că mi-au trimis scrisoare acasa (nici macar nu au încercat să mă sune de la firma ci doar un team leader căruia nu am putut răspunde în acel moment)in care sunt anunțat că pe data de 17 septembrie să mă prezint la birou pentru că sunt cercetat disciplinar.

Ideea este că pe 10 eu ar trebui sa primesc salariul până pe 19 august + 10 zile de concediu și bonurile pe zilele aferente lucrate dar îmi este frică că vor proceda la blocarea acestor drepturi care, indiferent ce s-a întâmplat după data de 19 august, mi se cuvin.

Din ce știu nu ar fi legal o situație de acest gen.

Daca totuși se va întâmpla,am vreo cale de atac pe cale legală?


Adaugă răspuns

1
+
10
=