Cum As Putea Divorta Si Copilul Sa Ramana La Mine? Discuta Cu Un Avocat Online
caut avocat bucuresti
Imprumut de consumatie
28 iulie 2017
cabinet avocatura
Plantarea unor copaci de talie mare in gradinita din fata blocului
30 iulie 2017

Cum as putea divorta si copilul sa ramana la mine?

avocat pret

avocat pret

Cum as putea divorta si copilul sa ramana la mine?

Sunt casatorita cu sotul meu de aproape un an si avem un bebelus de 8 luni. Problema este ca sotul meu a inceput sa consume substante stupefiante si nu vrea sa renunte la ele. Ce as putea face? Cum as putea divorta si copilul sa ramana la mine?

 

Bună seara !

 

Cf. art. 373 Cod Civil

Divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ ( depuneţi împreună cererea la notar ).

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă (prin înaintarea unei cereri de divorţ la judecătorie )

Cf.art. 914 alin 1 Cod de Procedură Civilă, cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul (…)

În legătură cu custodia copilului, instanţa de tutelă hotărăşte, odată cu pronunţarea divorţului, asupra raporturilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori, ţinând seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de anchetă psihosocială, precum şi, dacă este cazul, de învoiala părinţilor, pe care îi ascultă, cf. art. 396 Cod Civil.

Deasemenea, cf.art.398 alin.1 Cod Civil,  dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.