Ridicarea dreptului debitorului de a-Si conduce activitatea Si trecerea in faliment. Calitatea creditorului platit integral
17 martie 2020Perioada suspecta
17 martie 2020
Principiul celeritatii procedurii. Incompatibilitate cu suspendarea reglementata de art.
325 din Codul de procedura civila
Conform dispozitiilor art. 147 din Legea nr. 64/1995, republicata, dispozitiile Codului de procedura civila se aplica in procedura speciala reglementata de Legea nr. 64/1995 numai in masura in care sunt compatibile cu specificul acestei proceduri.
Principiul celeritatii enuntat in art. 5 alin. (2) nu este compatibil cu suspendarea pe o durata nedeterminata a procesului.
(Curtea de Apel Cluj - Incheierea nr. 4001 din 4 mai 2004)
Prin cererea de revizuire inregistrata la 15 aprilie 2004 contra Deciziei civile nr. 846 din 16 martie 2004, pronuntata de Curtea de Apel Cluj in Dosarul nr. 735/2004 privind procedura falimentului impotriva debitoarei SC “P.” SA Cluj-Napoca, cerere de revizuire apartinand debitoarei, s-a solicitat suspendarea executarii deciziei atacate cu cerere de revizuire in conditiile prevazute de art. 325 din Codul de procedura civila.
In motivarea cererii de suspendare se sustine ca, daca nu s-ar hotari suspendarea, continuarea procedurii nu ar asigura lichiditatile necesare recuperarii creantelor, iar suspendarea nu prejudiciaza pe nici una dintre parti.
Examinand cererea de suspendare, curtea de apel constata ca este nefondata.
Conform dispozitiilor art. 147 (fost 128) din Legea nr. 64/1995, republicata, dispozitiile Codului de procedura civila se aplica in procedura speciala reglementata de Legea nr. 64/1995 numai in masura in care sunt compatibile cu specificul acestei proceduri.
Specificul acestei proceduri este, printre altele, celeritatea, care constituie o obligatie legala pentru participantii la proces Si pentru instantele implicate in procedura.
Principiul celeritatii enuntat in art. 5 alin. (2) nu este compatibil cu suspendarea pe o durata nedeterminata a procesului aSa cum cere revizuentul.
De altfel, suspendarea este o masura lasata la aprecierea instantei, Si nu o obligatie legala, dupa cum rezulta din termenii legali utilizati in redactarea art. 325 din Codul de procedura civila.