Mandat de arestare preventivă
12 martie 2020Proces-verbal de încunoştinţare – inculpat minor
12 martie 2020
Încheiere de admitere/respingere a propunerii de prelungire a duratei arestării preventive
Sediul materiei:
- Art. 234 C. proc. pen.
- Art. 235 C. proc. pen.
- Art. 236 C. proc. pen.
- Art. 237 C. proc. pen.
DOSAR NR. …
R O M Â N I A
JUDECĂTORIA
…
ÎNCHEIERE
Şedinţa din camera de consiliu din data de ...............
JUDECĂTOR DE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI: …
GREFIER:…
Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria ................ a fost reprezentat de procuror ...............
Pe rol se află soluţionarea propunerii de prelungire a duratei arestării preventive a inculpatului A.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ……, prevăzute de art. …….., formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria ................. .
La apelul nominal făcut în şedinţa din camera de consiliu a răspuns inculpatul A.B., aflat în stare de arest preventiv, personal, în stare de arest preventiv şi asistat de avocat ales cu împuternicire avocaţială nr…/avocat din oficiu cu delegaţie pentru asistenţă juridică obligatorie nr. … Procedura de citare legal îndeplinită.
S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care,
Judecătorul de drepturi şi libertăţi procedează la ascultarea inculpatului conform art. 235 alin. (3) C. proc. pen., declaraţia
[222]
acestuia fiind consemnată şi ataşată la dosarul cauzei.
Nefiind cereri de formulat, judecătorul de drepturi şi libertăţi acordă cuvântul asupra propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria ............... privind prelungirea duratei arestării preventive a inculpatului.
Reprezentantul Ministerului Public
, având cuvântul, solicită …………
Apărătorul inculpatului A.B.,
, având cuvântul, solicită ………...
Inculpatul A.B.
solicită ………..
JUDECĂTORUL DE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI,
Prin propunerea nr. ........... din ............., înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de .......sub nr. ........, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria .............. a solicitat prelungirea duratei măsurii arestării preventive a inculpatului A.B. pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de ......... până la data de .........., inclusiv.
În susţinerea propunerii, s-a arătat că …………..
Examinând actele şi lucrările dosarului se constată următoarele
:
Prin ordonanţa nr. ......... din ........... a Parchetului de pe lângă Judecătoria ................ s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul A.B., pentru săvârşirea infracţiunii de ………prevăzute de art. ……………C. pen.
În fapt, s-a reţinut că ……………...
Inculpatul a fost arestat preventiv prin încheierea din ....... a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei ............... ............ pentru o durată de 30 de zile, de la ...... la ......., fiind emis M.A.P. nr. ..../UP/........ În cauză s-a constatat că sunt incidente dispoziţiile art. .…………………….
Ulterior măsura arestării preventive a fost prelungită cu 30 de zile
[223]
, de la ........... până la .......... prin încheierea de şedinţă din ................., a ..........................
Potrivit art. 234 alin. (1) C. proc. pen., „
arestarea preventivă a inculpatului poate fi prelungită, în cursul urmăririi penale, dacă temeiurile care au determinat arestarea iniţială impun în continuare privarea de libertate a inculpatului sau există temeiuri noi care justifică prelungirea măsurii”.
Analizând propunerea Ministerului Public în raport cu actele şi lucrările dosarului dar şi cu dispoziţiile legale menţionate, se apreciază că aceasta este/nu este întemeiată, întrucât …………...
De asemenea, se constată că prelungirea măsurii arestării preventive este/nu este necesară în vederea finalizării actelor de urmărire penală, respectiv …….
Faţă de cele de mai sus, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată întemeiată/neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria …., astfel că aceasta urmează a fi admisă şi, în baza art. 234 şi urm. C. proc. pen., va dispune prelungirea duratei arestării preventive a inculpatului A.B. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de ........ până la ........., inclusiv./urmează a fi respinsă.
PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII,
DISPUNE:
Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria............
În baza art. 234 şi urm. C. proc. pen, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului
A.B. (
date prevăzute de art. 107 alin. (1) C. proc. pen.
) pe o perioadă de 30 de zile, de la data de .......... şi până la data de ..........., inclusiv.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare/comunicare.
Pronunţată în camera de consiliu, azi, ......., ora .....
JUDECĂTOR DE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI, GREFIER,
Minută de respingere a propunerii:
Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria … de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului A.B., ca neîntemeiată.
Dispune punerea în libertate a inculpatului A.B. de sub puterea M.A.P. nr. … /… emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei … la expirarea duratei arestării preventive, respectiv la data de ...., dacă nu este arestat în altă cauză.
În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de … lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, ........., ora …..
Punerea în executare:
- adrese către locul de detenţie