Model Cerere De Acordare A Personalităţii Juridice – Organizaţie Patronală | Avocat

Model Cerere de acordare a personalităţii juridice – organizaţie patronală

avocat bucuresti
Model Cerere de numire a lichidatorului
2 noiembrie 2016
consultanta juridica avocat
Model Acțiune în atragerea răspunderii administratorului special
7 noiembrie 2016

Model Cerere de acordare a personalităţii juridice – organizaţie patronală

Model Cerere de acordare a personalităţii juridice – organizaţie patronală

Model Cerere de acordare a personalităţii juridice – organizaţie patronală

Sediul materiei:

  • Art. 55, 58 Legea nr. 62/2011
  • Art. 148-151 C. proc.civ.

Instanţa …..

Domnule Preşedinte,

Subscrisa (denumirea …..), cu sediul în ……, prin împuternicit (nume ….., prenume …..)[1], în calitate de ……, având următoarele date de contact …… formulăm

CERERE DE ACORDARE A PERSONALITĂŢII JURIDICE

PENTRU ORGANIZAŢIA PATRONALĂ …….

prin care solicităm instanţei, ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună acordarea personalităţii juridice organizaţiei patronale / federaţiei patronale / confederaţiei patronale / uniunii patronale teritoriale[2]…..

În fapt, arătăm că Subscrisa îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru dobândirea personalităţii juridice, şi anume[3] ….. .

În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 55, 58 din Legea nr. 62/2011.

În dovedire, solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri; în scopul dovedirii îndeplinirii condiţiilor pentru dobândirea personalităţii juridice.

Depunem următoarele înscrisuri în original şi în câte două copii certificate:procesul-verbal de constituire a organizaţiei patronale, semnat de membrii fondatori, statutul, lista membrilor organului executiv de conducere al organizaţiei patronale, cu menţionarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiunii/funcţiei şi domiciliului acestora şi dovada existenţei sediului.

sau

Depunem următoarele înscrisuri în original şi în câte două copii certificate: hotărârea federaţiei sau a confederaţiei patronale de constituire a uniunii, potrivit statutului; copiile certificate ale statutelor federaţiilor şi/sau confederaţiilor patronale; copiile legalizate ale hotărârilor judecătoreşti de dobândire a personalităţii juridice de către federaţiile şi/sau confederaţiile patronale, rămase definitive.

Anexăm prezentei: procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/delegaţia de reprezentare[4], procesul-verbal de constituire, dovada sediului;

dovada patrimoniului iniţial, certificate de cazier judiciar pentru membrii organelor de conducere[5] …… şi chitanţa privind plata taxei de timbru în valoare de 200 de lei[6].

Data, Semnătura,

Domnului Preşedinte al Judecătoriei[7]

  1. Împuternicitul special al federaţiei sau confederaţiei patronale. ↑
  2. Potrivit art. 55 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011:patronii se pot asocia pentru constituirea unei organizaţii patronale;două sau mai multe organizaţii patronale pot constitui o confederaţie patronală;două sau mai multe federaţii patronale pot constitui o confederaţie patronală.În plus, potrivit art. 55 alin. (4), uniunile patronale teritoriale dobândesc personalitate juridică la cererea federaţiilor sau a confederaţiilor care au hotărât constituirea acestora. ↑
  3. Se indică îndeplinirea condiţiilor de acordare a personalităţii juridice. ↑
  4. Se va depune atunci când cererea este formulată prin reprezentant/avocat. ↑
  5. Se enumeră înscrisurile anexate pentru proba îndeplinirii condiţiilor de acordare a personalităţii juridice, în funcţie de categoria de organizaţie patronală. ↑
  6. Potrivit art. 12 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru. ↑
  7. Potrivit art. 58 alin. (3) din legea dialogului social nr. 62/2011, instanţa competentă este judecătoria. ↑

Ai nevoie de consultanță juridică specializată?

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul juridic, echipa Consultant Avocat Online îți oferă asistență specializată și soluții eficiente, indiferent de complexitatea situației tale. Fie că ai nevoie de consultanță în dreptul muncii, drept commercial, consultanță fiscală sau alte domenii juridice, îți punem la dispoziție expertiza echipei noastre pentru a identifica cea mai bună strategie legală.


Persoane Fizice

„Toți oamenii sunt egali în fața legii, doar un avocat bun poate face diferența.”


Consultă Avocat Online


Persoane Juridice

Soluții juridice eficiente necesare în procesul decizional din cadrul oricărei companii.


Programează consultație