Urmărire Penala Distrugere » Întreabă Avocat

Urmărire penala distrugere

Alex a întrebat 2 ani în urmă

Urmărire penala distrugere

Bună ziua, Anul trecut în luna noiembrie am avut un mic incident cu unul dintre vecini pentru că și-a lăsat uscătorul pentru rufe chiar lângă ușa de la apt meu.

Țin să menționez faptul că locuiesc în bloc în care absolut toate utilitățile sunt la comun.

Vecinului i-am spus in repetate rânduri să își mute uscătorul de lângă ușă și cum a refuzat acest aspect, i l-am luat și mutat în spălătorie.

Din atâta tot a apelat 112, iar la ziua respectivă s-a prezentat un echipaj de jandarmi pentru a clarifica situația.

În acea zi m-am ales cu un proces verbal de contravenție în valoarea de 200 lei pentru tulburarea linistii și ordinii publice, amendă pe care am și plătit-o între timp.

Pe 8 ianuarie anul acesta am fost căutat de un agent de poliție al zonei teritoriale în care locuiesc și mi s-a spus că există o plângere depusă pe numele meu și m-a invitat la politie pentru declarații.

M-am prezentat la politie pentru declarații și în acea zi să aflu că vecinul cu care am avut conflict a făcut plângere pentru că i-aș fi aruncat uscătorul pentru rufe pe geam și că i-aș fi distrus intenționat un suport de hârtie igienică pe care ulterior el l-a pus la toaletă tot în cursul acelei zile.

Partea cu uscătorul aruncat de la geam s-a considerat minciună pentru că nu este nimic adevărat deoarece nu am aruncat nimic de la geam și nici agentul constator nu a scris asta deoarece în procesul verbal este trecut \"am mutat uscătorul, nu aruncat\".

Însă adevărat că am rupt suportul de hartie igienică însă nu cu intenția de a-l distruge pentru că l-am rupt din greșeală deoarece atunci când am vrut să mă ridic pe vasul de la toaletă, iar toaleta fiind strâmtă pe interior , m-am agățat de suport și l-am rupt.

Agentul de la poliție mi-a spus ca să facem o \"declarație scurtă și la subiect\" si eu cum nu știu cum să formulez o declarație scurtă și la subiect ( eu fiind obișnuit să detaliez cum procedez și aici), mi-a dictat el ce să scriu inclusiv menținea ca \"am distrus suportul de hârtie igienică\" însă nu am menționat și faptul că nu intenționat.

Mi-a zis agentul \"că așa e bine și corect\" și eu am scris cam în necunostiinta de cauză.

Vecinul care a făcut reclamația nici măcar nu mai locuiește în bloc, a plecat de 2 luni, era venit și în chirie.

Însă astăzi ieșind pe casa scării am găsit o hârtie aruncată pe care din curiozitate m-am uitat ce scrie.

Era răspuns de la politie în urma petiției formulate de vecin și probabil i-a deschis altcineva plicul și apoi aruncat hârtia.

Pe hârtie era trecut cum că s-a constatat săvârșirea infracțiunii de distrugere din cod penal 251 ( parcă) aliniat 1 și că s-a înaintat dosarul spre responsabilii din politie.

Cum este posibil asa ceva?

Polițistul să zică să declari \"cum știe el mai bine\", ca mai apoi să folosească asta împotriva ta?

Ce e de făcut în continuare?

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

6
+
15
=