Solicitare Sprijin Auto Furat Dupa Cumparare » Întreabă Avocat

Solicitare sprijin auto furat dupa cumparare

Stoichescu Gheorghe Caius a întrebat 2 ani în urmă

Solicitare sprijin auto furat dupa cumparare

Buna ziua.Ma numesc ,,,,,,,,,,,,, si in data de 28.05.2019 am cumparat de la un cetatean un autoturism marca Audi A6 cu nr. provizorii eliberate de SRPCIV

In data de 20.06.2019 cand am fost la reprezentanta RAR  cu autoturismul mi s-a comunicat ca nu i se pote elibera carte de identitate intrucat este declarat furat de proprietarul din data de 19.04.2019 (cu o luna inainte sa fie adusa in tara si implicit sa ii fie eliberate  placutele cu nr.provizorii.

Mi s-a intocmit dosar penal/\">penal pentru tainuire desi nu aveam habar despre problema masinii,cu atat mai mult cu cat avea numere provizorii (cunosc faptul ca in momentul in care acestea se elibereaza,autoturismele sunt verificate in toate bazele de date tocmai pentru a vedea daca au mentiuni sau nu).

Dupa ce l-am contactat pe cel de la care am cumparat autoturismul mi-a spus ca nu avea cunostinta despre furtul masinii.

In prezent nu pot folosi autoturismul intrucat numerele rosii au expirat iar autoritatile belgiene (firma de asigurari) doresc restituirea autoturismului pentru recuperarea prejudiciului.

Am tinut legatura telefonic cu cel de la care am cumparat masina si i-am propus sa mergem in Belgia pentru a afla care este de fapt situatia reala insa dupa ce initial a spus ca este de acord,ulterior a spus ca nu poate parasi tara avand in intretinere o persoana cu handicap.

Apoi a invocat o poveste cum ca cel de la care el a luat autoturismul (practic autorul furtului) altul decat cetateanul belgian a fost gasit mort intr-o masina (conform declaratiei tatalui celui decedat data la politia din Belgia).

Mentionez si faptul ca cea de-a doua cheie (care nu s-a potrivit) a autoturismului mi-a trimis-o prin seviciul de curierat la o saptamana dupa ce am cumparat masina motivand ca atunci a primit-o de la proprietarul belgian, lucru care era imposibil atata timp cat acesta din urma a declarat masina furata.

Am concluzionat ca cel de la Cluj, de la care am cumparat masina avea habar despre faptul ca aceasta este furata si acesta este un mod de operare al sau, nefiind primul caz in care procedeaza astfel.

Ulterior intocmirii dosarului penal pe numele meu acesta nu s-a prezentat nici la audieri, cerand chiar mutarea dosarului pentru a fi instrumentat si solutionat acolo, afirmand ca in cele din urma masina va ramane la el.

In prezent incerc obtinerea unor placute cu numere provizorii de la judetul de domiciliu, insa cara rezultat pe motivul ca exista cerere de restituire a masinii de catre firma de asigurare din Belgia.

Totodata,in urma discutiilor purtate cu procurorul de caz mi s-a indus ideea ca nu pot fi considerat cumparator de buna credinta,dat fiind faptul ca am cunoscut situatia ca numerele provizorii au fost eliberate pe numele unui vecin al celui de la care am cumparat masina.

Doresc ca in situatia prezentata sa raman fie cu autoturismul, fie sa imi fie restituiti banii de la cel de la care am cumparat-o, insa peste tot sunt considerat vinovat, desi singurii vinovati sunt cel de la care nu a efectuat verificari minime cand a eliberat placutele provizorii.

Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in situatia data pentru solutionarea problemei.

Multumesc

Adaugă răspuns

0
+
4
=