Semnare Contract Individual De Munca, Regulament Intern » Întreabă Avocat

Semnare contract individual de munca, Regulament intern

Daniel Tanase a întrebat 2 luni în urmă

Semnare contract individual de munca, Regulament intern

Buna ziua,
Am o nelamurire in legatura cu actele necesare unei angajari. In CIM este prezent un acord de confidentialitate, incluzand si o sectiune de cesionare a inventiilor.
Nelamurirea apare la regulamentul intern, regasind urmatorul text referitor la inventiile de serviciu:
\"In conformitate cu contractele individuale de munca, salariatii cesioneaza catre Angajator in schimbul salariului, in mod exclusiv, total, in masura maxima permisa de lege toate drepturile de proprietate intelectuala rezultand din executarea contractelor de munca sau in legatura cu aceastea.
Salariatul il va informa pe Angajator in cel mai scurt timp in legatura cu orice inventie realizata de salariat pe durata contractului individual de munca, precum si pe o perioada de maximul 2 ani de la incetarea acestuia, in afara unei misiuni inventive insa prin cunoasterea sau utilizarea experientei Angajatorului, prin folosirea mijloacelor materiale ale Angajatorului, ca urmare a pregatirii si formarii profesionale dobandite de Salariat prin grija si pe chetuiala Angajatorului ori prin utilizarea unor informatii rezultate din activitatea Angajatorului sau puse la dispozitie de acesta.\"
In ceea ce priveste profesia, sunt programator, iar nelamurirea mea este daca aceasta revendicare afecteaza eligibilitatea de a-mi presta serviciile si crea programe software pentru o alta companie dupa incheierea contractului individual de munca cu angajatorul in cauza. Precizez ca in contract nu exista o alta clauza de neconcurenta.
Va multumesc frumos si as aprecia foarte mult daca m-ati putea lamuri in aceasta privinta.

O zi placuta,


Adaugă răspuns

6
+
16
=