Sarcina Indatoriri Angajat Angajator » Întreabă Avocat

Sarcina indatoriri angajat angajator

Andreea a întrebat 2 ani în urmă

Sarcina indatoriri angajat angajator

Buna ziua! Sunt insarcinata in 14 saptamani. Am anuntat la locul de munca, atat in scris cat si verbal, faptul ca sunt insarcinata.

Am depus si documente justificative in acest sens, insa din saptamana 9 pentru a ma asigura totusi, ca nu am parte de vreo surpriza.

Ulterior, am trimis documentele si pe mail.

Ma confrunt insa cu niste dubii, pe care sper sa mi le puteti rezolva.

Stiu ca trebuie facuta instiintarea catre ITM si medicina muncii de catre angajator.

In acest caz, pana in momentul de fata nu am primit de la acesta nici o notificare cum ca s-a facut aceasta instiintare.

Mai mult, din spusele colegei mele care se ocupa de acest lucru, nu mai este necesara instiintarea la ITM (desi eu am intrebat un reprezentant ITM si mi s-a spus ca da).

Dubiul meu este urmatorul: exista vreo consecinta asupra mea, ca angajat, in cazul in care angajatorul nu anunta aceste 2 institutii?

Ma va afecta pe viitor in realizarea pre si postnatalului, indemnizatiilor si toate drepturile pe care le am inainte si dupa nastere?

Totodata am primit de la medicul ginecolog, recomandare pentru reducerea programului de lucru la 6h. In acest caz, dupa ce voi duce aceasta adeverinta, nu ar trebui sa intervina si cei de la medicina muncii pentru raportul de risc (pe care inteleg ca ar fi trebuit sa-l primesc pana acum)?

Va multumesc anticipat!

O zi frumoasa

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

2
+
11
=