Restituire Bani » Întreabă Avocat

Restituire bani

Claudia a întrebat 1 an în urmă

Restituire bani

Buna ziua,
Vă scriu deoarece mă confrunt cu o anumită situație și nu știu exact cum să procedez din punct de vedere legal, sau dacă se poate să procedez în vreun fel.

Situația este următoarea: în urmă cu o lună și jumătate, am cumpărat un cățel de la o canisă, pentru care am plătit suma de 700euro. Avansul, 100 de euro (500 de lei), l-am platit în contul bancar al proprietarului canisei.

Restul banilor (3000 RON), i-am platit in mana, in momentul in care domnul respectiv a venit sa imi aducă cățelul.

NU a fost încheiat niciun contract, nu am primit nicio chitanță, absolut nimic. Actele câinelui, certificatul de pedegree, etc, urmau să vină la o lună după. Câinele a venit la mine doar cu carnetul de sănătate.

Bun. Din anumite motive, eu nu am mai putut ține câinele și după două saptamani, am vorbit cu proprietarul canisei, și i-am dat câinele înapoi. Acesta mi-a spus că nu îmi poate returna banii pe loc dar îi va returna în momentul în care găsește un cumpărător.

De atunci a trecut aproape o lună, iar eu nu mi-am primit banii, motivele fiind ba că nu a găsit un cumparator, ba că nu ofereau un preț ok pentru câine.

Acum vin cu întrebarea, din punct de vedere legal, eu aș avea cum să îmi recuperez banii? Deoarece „amiabil” și „omenește” văd că nu am nicio șansă.
Vă mulțumesc!


Adaugă răspuns

6
+
2
=