Pensie De Intretinere Major » » Întreabă Avocat

Pensie de intretinere major

Stan Monica-Cristina a întrebat 2 ani în urmă

Pensie de intretinere major

 

Buna ziua! Va rog, fiica mea in varsta de 23 de ani este studenta in ultimul an de master la Universitatea Bucuresti.

Ea primeste lunar de la tatal ei pensie de intretinere. Stiu ca poate primi in continuare daca isi continua studiile, dar nu mai mult de 26 de ani.

Intrebarea mea este urmatoarea: Va primi pensie in continuare daca  urmeaza inca un master la o facultate particulara, eventual invatamant la distanta?

Poate si lucra in acest timp?

Dar daca se inscrie la un doctorat?

Multumesc anticipat

 

Pensie de intretinere major

2 Answers
Avocat Online answered 2 ani ago
Buna ziua,
Obligația de întreținere
Art. 499. -
(1) Tatăl și mama sunt obligați, în solidar, să dea întreținere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum și educația, învățătura și pregătirea sa profesională.
(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinții au obligația de a-i asigura condițiile necesare pentru creșterea, educarea și pregătirea sa profesională.
(3) Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.
(4) În caz de neînțelegere, întinderea obligației de întreținere, felul și modalitățile executării, precum și contribuția fiecăruia dintre părinți se stabilesc de instanța de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Legea nr. 272/2004 prevede la art. 55 alin. 2 că: „La cererea tânărului, exprimată după dobândirea capacității depline de exercițiu, dacă își continuă studiile o singură dată în fiecare formă de învățământ de zi, protecția specială se acordă, în condițiile legii, pe toată durata continuării studiilor, dar fără a se depăși vârsta de 26 de ani.”.

https://consultantavocat.ro/model-actiune-pentru-stabilirea-obligatiei-legale-de-intretinere-copil-major-aflat-in-continuarea-studiilor-dar-numai-pana-cel-mai-tarziu-la-implinirea-varstei-de-26-de-ani/

Cu stimă,
Avocat Marius Todeancă

Stan Monica Cristina answered 2 ani ago
Va multumesc foarte mult domnule avocat!!! Monica Stan

Adaugă răspuns

2
+
8
=