Parcare Proprietate Personala Langa Bloc » Întreabă Avocat

Parcare proprietate personala langa bloc

Eugenia Stamate a întrebat 2 ani în urmă

Parcare proprietate personala langa bloc

In 2017 am cumparat un apartament intr-un bloc nou, de la primul proprietar.

In contractul de vanzare, pe langa apartament sunt incluse doua locuri de parcare, cu cadastru si intabulare separata.

Locurile de parcare ale blocului sunt dispuse in jurul imobilului, lipite de imobil, latimea zonei pentru parcare fiind de aprox. 5 m.

Locurile noastre de parcare sunt amplasate langa intrarea in loc.

Inca de cand ne-am mutat am avut tot felul de probleme cu vecinul care detine apartamentul de la parter si ale carui geamuri dau catre parcarea noastra.

Domnul respectiv considera ca vanzarea celor doua locuri de parcare de catre dezvoltator catre primul proprietar s-a facut abuziv si incalca legea.

Pe de-o parte deoarece spatiul care ramane in jurul blocului nu mai asigura cate 1 loc de parcare pentru fiecare din restul apartamentelor din bloc.

Pe de alta parte, deoarece nu exista acea distanta de 5 m intre parcare si zidul blocului, parcarile intregului bloc fiind lipite de bloc.

Intrucat parcarea are 5 m latime, respectarea acestei prevederi ar face-o inexistenta.

Prin urmare domnul in cauza ne ameninta ca ne da in judecata pe noi, deoarece detinem cele doua locuri de parcare in mod ilegal.

Eu consider ca, daca a existat cineva care a inclacat legea, aceia sunt dezvoltatorul si serviciul de urbanism de la care a obtinut autorizatia de constructie.

Mentionez ca in cartier sunt sute de blocuri care au parcarile amplasate in acelasi mod, lipite de imobil.

As dori sa stiu daca situatia noastra este vulnerabila, din punct de vedere legal, tinand seama de faptul ca noi am cumparat apartamentul si parcarea de la primul proprietar, fara nici un fel de legatura cu dezvoltatorul blocului.

Va multumesc.


Adaugă răspuns

1
+
2
=