Ordonanta Penala » Întreabă Avocat

Ordonanta penala

Vivian a întrebat 2 ani în urmă

Ordonanta penala

Buna ziua,sunt  în Germania și acum cateva luni am făcut o gafa. Lucram pe curierat și într-o zi am găsit niște jante \"aruncate\" pe stradă in fata unor garaje fără case,cu mai niste gunoaie.

L-am sunat pe un coleg și l-am întrebat dacă să le iau, sau nu. El mi-a spus ca daca s aruncate sa le iau. Cum stiam si eu ca in Germania daca e ceva pe marginea drumului aruncat,poti sa il iei.

Am vorbit 5 minute cu el dupa care am mai stat inca 5 minute ca poate vine cineva. Nu a venit nimeni.

După o lună m-a căutat politia ca să le restitui,le am restituit in acea zi si am dat si declaratie. Doar ca in sectia unde am dat,nu prea stiau ei engleză iar eu nu știam germană.

Acum după câteva luni mi-a venit Ordonanța penală pentru fapta : \" ați sustras bunuri mobile străine din posesia altuia,in intentia de a vă însuși bunurile pentru dvs. Insivă sau un terț în mod injust.\" Pedeapsa este \"furt\".

Eu am poze facute cu jantele si cu gunoiul pe langa ele,dacă as face o contestatie cu motivul ca e prima oara in Germania si nu știam că sunt deținute de cineva, din cauză că erau pe trotuar cu niste gunoi pe lângă (drept dovadă poza).

Aș putea încerca această contestație? S-ar merita să contest sau să tac si să plătesc.

Precizez că am vârsta de 21,și chiar aș avea nevoie de un sfat.

Vă mulțumesc!

Adaugă răspuns

10
+
10
=