Malpraxis » Întreabă Avocat

Malpraxis

Miahi a întrebat 2 ani în urmă

Malpraxis

Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie pentru a face filtratii la genunchi pentru atenuarea unei dureri. El suferind de poliatrita.

In primele 5 zile s-a simtit foarte bine, deja asteptam sa treaca weekendul pentru a-l duce acasa.

Numai ca vineri seara i s-a umflat genunchiul si acuza mari dureri. Medicul de garda i-a transmis ca a facult lichid la genunchi si ca o sa il scoata medicul lui in ziua in care trebuie sa se externeze, luni.

Acuza dureri foarte mari incat o asistenta, cand am fost in vizita la spital ne-a intrebat de ce este in depresie tatal meu ca se aoleste foarte rau, iar ei nu sunt obisnuiti.

Ramasesem mut. A stat asa cu dureri/frisoane/ temperatura pana duminica cand a venit doctorul lui special pentru a-i scoate lichidul. Numai ca in loc de lichid, a scos numai puroi, foarte mult puroi.

Dupa acest lucru ne a chemat de urgenta la spital. Cand am ajuns ne-a transmis ca tatal meu a facut puroi si ca trebuie transferat de urgenta la alt spital. Am reusit sa il transferam la spitalul .....

Pe documentele primite ulterior de la spitalul reiese ca \"pacientul s-a prezentat cu artrita septica la genunchiul drept, bacteria septica luata in urma unei filtratii\".

La spital l-au tinut o saptamana pentru a-l trata de artrita septica si de Ecoli. Dupa aceea, starea lui fiind una rea, medicul ne-a transmis ca ei si-au facut treaba pentru ce fusese transferat si pentru restul sa ne descurcam.

L-am adus acasa si peste o saptamana starea lui s-a agravat, am sunat la SMURD. Scaunele lui erau pline de cheaguri de sange, la fel si urina. Paramedicii de pe SMURD ne-au spus ca este foarte posibil sa fi facut hemoragie interna si l-au dus la spitalul ......

Aici am dat de o doctorita rezidenta care ne-a transmis ca nu este nimic grav, a avut doar un blocaj renal, ii fac cateva hidratari si dupa ni-l da acasa, asa ne-a asigurat ea.

Dupa cateva ore la spital, cu salvarea ni l-a dus iar acasa. Dupa o zi, starea lui iar sa agravat, aceleasi simptome...numai ca de data asta, cei de pe SMURD, la solicitarile noastre, l-au dus la ....... Aici ne-au dat si diagnosticul de hemoragie interna. A fost internat pentru aproximativ 4 zile, dupa care ni l-a dat acasa.

Dupa alte 2 zile, tatal meu a decedat. Cand a venit salvarea deja era tarziu.

Acum doresc sa va intreb pe dumneavoastra, credeti ca este malpraxis pentru ca a luat infectia din spital si pentru ca nu si-au dat interesul sa vada de ce este umflat genunchiul mai devreme?

Si inca ceva, credeti ca este malpraxis faptul ca doctorita de la Spitalul .......... nu a vazut ca pacientul are hemoragie interna?

As avea vreo sansa de izbanda sa fac reclamatie la Colegiul Medicilor?

Multumesc foarte mult!

Adaugă răspuns

2
+
5
=