Litigiu » Întreabă Avocat

Litigiu

Emil Vakaria a întrebat 12 luni în urmă

Litigiu

Vă salut !  Avem o problemă prolixă , destul de complicată în care ne-am băgat din păcate.

În anul 2014 o pereche , adică soț și soție din comuna mea , cu care am fost prieteni , s-au despărțit legal.  Imobilul intravilan au dobândit în timpul căsătoriei , deci erau coproprietari.

După divorț însă nici unul dintre ei nu a avut bani ca să achite partea celuilalt , în același timp fiecare dorea să aibă un acoperiș aparte pe deasupra capului , ptr. că conviețuirea în aceiași casă a devenit imposibilă din cauza noului concubin a fostei neveste.  Astfel casa au scos la vânzare , i-ar eu conform înțelegerilor anticipate avute cu cei doi , le-am promis că fiecăruia voi cumpăra câte o locuință în schimbul casei lor.   Bărbatului am cumpărat o casă într-o comună învecinată care a renunțat de la cota sa de 1 / 2 parte.  Cu el a fost totul în ordine.

În contr. de vânz. – cump.  autentificat de Notariat dreptul de proprietate s-a transcris pe numele meu și a nevestei mele în cotă de 1 / 1.  Însă am rezervat un ” DREPT DE UZUFRUCT VIAGER ”  în cotă de 1 / 2 parte în contract vânzătoarei , adică fostei proprietară până în anul 2021. printr-un contract civil , pe lângă contr. de vânz – cump.  Adică o convenție , precum că în  ” MAX  7 – ANI ”  vom  cumpăra un imobil și fostei proprietară , i-ar ea s-a obligat în convenția respectivă semnat de 6 – persoane , precum că : ” Va veni în fața unui Notar și va renunța de la dreptul său de uzufruct viager , când punem și la dispoziția sa imobilul respectiv promis din partea noastră.”

Însă D-na după un an în 2015. ne-a dat în judecată din reaua voință și pretindea că nu ar fi avut discernământ în momentul semnării contractului în fața Notarului , deoarece are un ” Certificat De Handicap ” astfel vroia să pierdem dreptul de proprietate.  S-a efectuat la cererea noastră o EXPERTIZĂ MEDICO – LEGALĂ PSIHIATRICĂ ” din care a reieșit faptul că dânsa ”În momentul semnării contractului a avut discernământ , cu o posibilă influențabilitate din partea anturajului Cu rezultatul din urmă am câștigat față de ea toate procesele până și pronunțarea definitivă dată de Curtea De Apel Târgu – Mureș.

Procesele au durat 5 – ani , i-ar în timpul acesta nu a fost semnat între noi nici un  ” ACT ADIȚIONAL ”  pe lângă convenția noastră civilă , deoarece D-na ne-a dat de înțeles clar că : ” Nu vrea să iasă din imobil , degeaba î-i vom cumpăra imobilul promis aparte pentru ea ”    Astfel noi nu am avut curajul în timpul „ LITIGIULUI ”  să-i cumpărăm locuința promisă pentru ea , deoarece nu știam că vom pierde s-au nu procesele față de ea și nu cumva să rămânem pe umerii noștrii și cu noul imobil achiziționat.  Acuma mai nou vrea să pornească încă un proces intentat împotriva noastră , precum că au trecut cei 7 - ani  răgaz , timp în care nu i-am asigurat imobilul promis și astfel să reușească iarăși să ne dea pe noi afară din imobil , de-și  suntem proprietari cu nevasta mea în cote definite de 1 / 1.    Ea ne mai având drept de proprietate , decât uzufruct viager.

Întrebările  noastre către dvs-tră sunt :
1.) Dacă nu s-a semnat nici un act adițional timp de 5 – ani , pe lângă convenția noastră contractuală civilă ne-autentificat de nici un Notariat , mai este valabilă documentul respectiv ?    S-au poate să mai producă efecte  ?    Deoarece vrea să construiască cererea de chemare în judecată pe seama contractului civil , ca să reușească să ne dea ea în schimb afară din imobil , motivând că nu am respectat promisiunea noastră.

2.) S-au să-l chemăm noi în judecată , cerând să mai prelungim contractul respectiv civil cu încă 7 – ani , ca să avem timp să achiziționăm un imobil , deoarece banii am cheltuit în altă parte în timpul Litigiului , ptr. că nu am sperat că vom câștiga față de un Certificat De Handicap  ptr. că mai are și 4 - minori.

3.) În fine dați-ne un sfat dacă sunteți amabil , cum am putea să scăpăm de ea din imobil , dacă nu vrea să accepte casa pe care dorim să-i cumpărăm.                                                         Mulțumim frumos.


Adaugă răspuns

16
+
5
=