Informatie Despre Despartire Parinti Incredintare Copil » Întreabă Avocat

Informatie despre despartire parinti incredintare copil

Dobrean Alexandru a întrebat 11 luni în urmă
Buna ziua,
Ma numesc Alexandru si am o problema.
Este o problema delicata in care as dori un sfat daca se poate.
Întâi de toate o sa va spun povestea.
Este vorba despre o prietena de a mea.
Ea traieste cu un bărbat impreuna cu care are o fetiță. Ei trei locuiesc în casa soacrei ei.
De cand s-a mutat în aceea casa, inainte sa nască, cele două cumnate ale ei impreuna cu soacra se comporta foarte urat cu ea. Acest comportament il au si acum cand fetita are un an si patru luni. Ii reproșează in continu ca nu are grijă de fata, ca nu are grija de soacra-sa care este bolnavă, ca nu face nimic la casa, ca nu stiu ce a găsit fiul respectiv fratele la ea. Ea provenind dintr-o familie fara posibilitati prea mari. Mentionez ca cele două cumnate sunt realizate una fiind asistenta, iar cealaltă medic rezident.
Încă de când a venit pe lume fetita lor, mătușile si-au asumat rolul super proteciv al fetiței încercând să o acapareze cu tot ce se putea. De la cumpărături hainutelor apoi laptele si apa pampers si tot ce avea nevoie fata. Tot ce cumpărau ele era foarte bun laptele hainutelor tot. Dacă fata primea cum este si normal sa primească hainute , nu erau bune si doar ce luau ele era bun.
Rautatile lor, adica soacra si cumnate au ajuns până la ai scoate din casa pe toti 3 într-o seară, fiind nevoiți să plece la părinții ei. Iar a doua zi au sunat sa ii cheme inapoi ca fata nu poate sta in conditiile de la părinții ei, ca acolo ii mănâncă șoarecii urechile ca ei nu au cu ce se întreține ei si pentru ca nu mai puteau fi alături de fetita ca sa ii ofere ele conditii bune.
Cat despre familia fetei despre care va povestesc au chemat sa le faca ancheta socială acasa ca nu au grija nici de copiii care ii mai au acasa. Asta ca o paranteza sa vedeti cat de bine este văzută si cata ura le poartă ei si familiei ei.
Cumnatele sunt atât de pornite împotriva ei încât orice ar face ea nu face bine. Ele ii cumpara mâncare fetei si daca ea nu ii da la fata ce ii cumpara ele ,zic ca ea nu da de mâncare la fata o tine nemancata, deși fata este hrănită bine si ea ca mama are grijă de ea. Hainutele cu care e îmbrăcată fata daca nu sunt de la cumnate nu sunt bune. Toate hainutele care le-a cumparat ea ca mama nu sunt bune sunt urâte. Numai ce zic ele e bine ea nu face nimic bine.
Au facut-o in toate felurile mama iresponsabilă ca nu poate avea grija de copil, ca nu este o mama buna pentru copilul ei, ca la asta ii place numai sa umble si copilul e neîngrijit, ca ea nu ii cumpara la fata nimic doar da telefoane si asteapta sa ii cumpere ele tot ce are nevoie pentru fata, ca nu stie de ce o mai tine barbatus-o ca si asa de el nu are grijă, nu ii face mancare, ca trebuie sa vina ele sa ii gătească lui. Într-un cuvânt ea nu e buna de nimic, desi ea are grijă de fata in masura posibilităților ei, mâncare face, dar ele cand vin acasa arunca mancarea ei la caini si gătesc ele.
Soacra-sa o barfeste la toată lumea ca nu face nimic, ca nu are grijă de ea ca ea e bolnavă, si tot ce am scris si mai sus.
Acum o sa vorbesc un pic si despre barbatus-o.
Cand s-au cunoscut el a fost cu ea, a iubit-o, ca asa au ajuns să aibe si un copil impreuna. Dar dupa venirea copilului pe lume el a început să revină la vechile lui obiceiuri adica sa stea foarte putin acasa, în loc sa aiba grija de ele, de iubita si de fata lui. Si in weekend cand este liber el petrece mai mult timp prin sat la prieteni decât cu ele.
Primul incident intre ei a apărut anul trecut cand el s-a enervat pe ea a luat-o de par si a scos-o afara din casa, atunci intervenind una din cumnatele ei pentru a opri plecarea ei deoarece fata avea câteva luni si ele nu aveau ce face cu un copil mic.
De atunci au mai avut loc certuri intre ei care au implicat si lovituri si tras de par. Se ia si el de ea din orice ii spune sa faca ceva apoi tot el ii spune ca de ce a făcut asa.
Ea daca vrea sa faca ceva sau sa meargă undeva trebuie sa isi ceara voie lui, daca el o lasa are voie sa faca daca nu nu.
În ultima vreme vorbeste tot mai urat cu ea numai eu de cate ori am fost la ei, din tu proasta, tu handicapato, tu nebuno nu a scos-o.
Cand bea întotdeauna face scandal se ia de ea din orice si o mai si agresează. Ei nu ii plac deloc oamenii care beau.
Cumnatele ei il provoacă in permanenta si el se ia de ea dandu-le o mare satisfactie lor.
Acum fata a crescut are un an si patru luni, s-a pus problema grădiniței si cumnatele ei au zis ca ele nu sunt de acord ca fata sa meargă la o grădiniță de stat si ca vor lua fata si o vor duce la o grădiniță privată și ca fata va sta peste saptamana la una dintre ele si ca o aduc doar in weekend acasa. Prietena mea nefiind deloc de acord ca fata sa stea in alta parte decât cu ea.
Cumnatele si soacra au amenintat-o ca ea nu poate pleca cu fata de acolo, ca fata acolo e trecuta si locuiește la adresa aia si ca e trecuta pe numele lu fratele lor si ca anunta poliția si daca se duce acasa la părinții ei cheamă protecția socială sa faca ancheta ca părinții ei nu au conditii sa ii intretina.
O amenință că dacă pleacă la părinții ei vine barbatus-o după ea si ii omoară si pe ea si pe părinții ei si ia fata.
Sunt foarte multe răutăți împotriva ei din partea tuturor de la cel care ar trebui să îi fie bărbat la soacra care nu o poate vedea si cumnate pe care le intereseaza doar sa scape de ea si sa ramana fata.
Mai trebuie sa va sun ca prietena mea are 19 ani nu lucrează, iar tatăl fetiței are 34 de ani lucrează dar nu cu forme legale are casa unde locuiește care nu este pe numele lui este pe numele bunicului lor decedat care nu a făcut succesiunea. Si cumnatele ei au posibilitati materiale considerabile una fiind asistenta cealalta medic rezident.
În concluzie, întrebarea mea ar fi conform a ceea ce v-am povestit, în ce condiții poate pleca ea de acolo cu fata, dar ca tatăl fetiței impreuna cu cumnatele care vor face tot posibilul ca el sa obtina fata, sa nu obțină ei custodia fetiței?


Adaugă răspuns

8
+
3
=