Iesire Din Indiviziune, Impartire Cheltuieli Judecata » Întreabă Avocat

Iesire din indiviziune, impartire cheltuieli judecata

Ungurianu Catalina a întrebat 2 ani în urmă

Iesire din indiviziune, impartire cheltuieli judecata

Buna ziua, impreuna cu sora mea am initiat un proces de iesire din indiviziune impotriva unchiului meu.

Obiectul partajului : Teren cu casa batraneasca in mun. Iasi. Actiunea a fost timbrata cu o taxa judiciara consistenta de 12551 lei, platita initial de sora mea.

Ca urmare a inaintarii actiunii, unchiul meu a fost dispus sa ne intalnim pentru a ne prezenta un client potential, oferta acestuia fiind sub ofertele prezentate de noi ( si anterior noua , de tatal meu) motiv pentru care nu ne-am dat acordul pentru vanzare.

Totusi, printr-un noroc reusim sa contactam un client mai vechi,  interesat de un an in urma, si care ne prezinta o oferta pentru care toti vanzatorii suntem sa facem actul de vanzare , ne era clar ca vanzarea proprietatii in parcele era net dezavantajoasa.

Am facut actele de vanzare, eu si sora mea am facut declaratie ca renuntam la actiunea de partaj si depunem in scurt timp la instanta copia contractului de V-C, declaratia de renuntare la proces si solicitarea restituirii taxei judiciare, avand in vedere ca vanzarea a avut loc inaintea primului termen.

Unchiul meu face insa o intampinare care o depune la instanta , se prezinta la judecata iar instanta se pronunta ca actiunea a ramas fara obiect dar ca respinge cererea noastra de restituire a taxei judiciara de timbru deoarece judecata a avut loc.

Intelegem ca taxa nu o mai putem recupera in instanta, insa corect ar fi sa impartim cheltuielile de judecata proportional cu cota parte indiviza.

Eu deja i-am dat surorei contributia mea ( 25%) din taxa , insa unchiul nu este de acord sa ne restituie cota lui parte din cheltuieli ( 50%)

Ce sfat ne dati ? Ce putem face ca sa impartim aceste cheltuieli ?

Va multumesc mult pentru ajutor!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

18
+
5
=