Fetita Nascuta In Spania, Custodie » Întreabă Avocat

Fetita nascuta in Spania, custodie

Vasile Constantin-Daniel a întrebat 2 ani în urmă

Fetita nascuta in Spania

Am o fetita nascuta in Spania si deoarece mama ei a vrut sa ia nu stiu ce ajutoare de mama singura, a insistat enorm si am decis impreuna in cele din urma ca in dreptul copilului sa ramana o liniuta si numele meu, urmand ca numele meu sa fie trecut in certificat ulterior.

Intre timp, fara nicio baza, la insistentele bunicii partenerei mele, mama fetitei a decis ca nu mai vrea ca numele meu sa fie trecut pe certificat, deoarece nu trebuie ca ea sa depinda de semnatura mea pe viitor (nici nu s-a pus problema sa zic macar intr-o discutie banala ca nu as da semnaturi cand as considera ca nu reprezinta niciun pericol pentru copi).

Care ar fi procesul de recunoastere?

Am invatat aproape pe de rost articolele din Codul Civil legat de acest lucru, insa am sunat la SPCLEP ca as dori sa dau o declaratie de recunoastere a paternitatii in vederea stabilirii filiatiei si mi s-a spus ca nu o pot face fara acordul mamei.

Am inteles ca este nevoie doar de CI a mea si datele copilului, insa de acolo mi s-a spus altceva.

Mama a decis sa se desparta intre timp de mine tocmai datorita faptului ca am insistat sa fie trecut numele meu in certificatul fetitei si a decis ca nici nu o mai pot vedea pana o sa o actionez in instanta (ori din cate am inteles eu, acest lucru nu se poate actiona in instanta doar daca mama ar fi cea care ar cere recunoasterea in cazul in care nu as vrea eu).

Ce ar trebui sa fac?

Sunt aproape disperat si innebunesc de dorul copilului.

Ca mentiune am faptul ca toata lumea, inclusiv familia ei, poate confirma ca am fost un tata minunat, in perioada in care mi s-a permis asta.

Din pacate nu detin resurse financiare si de aceea am apelat la dumneavoastra sa ma ajutati macar cu un sfat.

Va multumesc si va rog frumos sa imi raspundeti.

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Pentru consultanta juridica, contactați-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

15
+
14
=