Dreptul De A Consulta Dosarul Civil în Condiţiile Legii » Întreabă Avocat

Dreptul de a consulta dosarul civil în condiţiile legii

Cosmin a întrebat 2 ani în urmă

Dreptul de a consulta dosarul civil în condiţiile legii

Am o problema cu care ma confrunt, la care doresc un sfat. Am un dosar civil (partaj judiciar - succesiune), la care incheierea de sedinta (terminata cu amanare), a fost pe data de 27.05.2019.

Pe data de 19 iunie 2019, am fost la arhiva, unde am solicitat sa studiez dosarul cu pricina. Arhiva mi-a adus la cunostinta ca dosarul este inca la grefiera, nu este coborat in arhiva, deoarece nu este tehnoredactat motivarea de incheiere a sedintei.

Pe data de 05.08.2019, am fost din nou la arhiva, solicitand dosarul cu pricina. La arhiva mi s-a adus la cunostinta ca dosarul este la grefiera, iar grefiera este plecata in concediu si nu au de unde stii cand vine si cand va trimite dosarul in arhiva, si am fost trimis de la arhiva la plimbare.

Este legal ca grefiera sa tina atat de mult dosarul la ea si sa nu de-a drumul la dosar sa fie studiat? Cine poate sa tina asa de mult un dosarul si pe ce motiv?

Nimeni nu imi da un raspuns, si doresc sa vad si eu dosarul acela, deoarece este un drept al meu.

De fiecare data intre termene, dosarul este tinut de grefiera/judecator sa nu il pot studia.

Mentionez ca avocata adversarilor este un fost judecator, iesit la pensie, si probabil a intervenit sa fie tinut dosarul intre termene.

Pe data de 02 februarie, este un nou termen, si grefiera trebuia sa trimita adrese la primarie pentru clarificari, dar daca ea tine dosarul, si a plecat in concediu, nici adrese nu a trimis.

Inainte sa inceapa procesul de fiecare data reclamantii, ia dosarul la prima ora sa se uite in el.

Problema mea este daca este legal ca grefiera / judecatorul are voie sa tina dosarul cca 4 luni de zile, tinand cont ca este intre termene?

Va rog sa imi dati o un articol din codul de procedura si unde ma pot adresa sa fiu ajutat, deoarece este inadmisibil asa ceva.

Multumesc

Ce este de facut? Nu este baza legala sa vad si eu dosarul. Totusi este o succesiune, nu altceva.... tot avem drepturi legale.


Adaugă răspuns

16
+
17
=