Drept Ajutor Rata Bancara, Achizite Locuinta Cadre Militare » Întreabă Avocat

Drept ajutor rata bancara, achizite locuinta cadre militare

Vali a întrebat 2 ani în urmă

Drept ajutor rata bancara, achizite locuinta cadre militare

Conform Legii nr. 288/2018 şi Legii nr. 101/2019, cadrele militare au dreptul la un ajutor pentru plata ratelor aferente unui credit ipotecar/imobiliar în vederea achiziţionării unei locuinţe sau unui contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe.

Concret, eu am început construcţia unei case unifamiliale pe un teren în copropietate cu soţia mea.

Momentan construcţia se află într-un stadiu incipient, fiind finalizată doar fundaţia casei, urmând ca anul acesta să finalizăm lucrările şi să intabulăm casa.

Conform legilor menţionate, situaţia mea nu este cuprinsă în condiţiile acordării ajutorului, dar consider că, în spiritul legii, nu ar trebui să existe o discriminare între cei care cumpără o locuinţă şi cei care aleg să-şi construiască locuinţa în regie proprie, efectul final al celor două procese fiind acelaşi.

În cazul în care nu se poate face nimic în condiţiile actuale şi se consideră că nu sunt eligibil pentru a beneficia de aceste drepturi, se mai poate face ceva?

În speţă, dacă aş vinde unui dezvoltator imobiliar construcţia casei în stadiul în care se află în momentul de faţă, urmând ca apoi să fac un contract de vânzare-cumpărare şi să achiziţionez casa finalizată şi intabulată printr-un credit imobiliar, s-ar rezolva problema?

Şi dacă da, ar fi posibil să vând doar casa în construcţie, nu şi terenul, pentru a mă apăra de o eventuală consecinţă, adică dezvoltatorul să-mi ceară prea mulţi bani ulterior sau să încerce să vândă unui alt cumpărator?

Mulţumesc!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

16
+
4
=