CUM POT CONTESTA, DECIZIE IMPUTARE SALARIU » Întreabă Avocat

CUM POT CONTESTA, DECIZIE IMPUTARE SALARIU

RADU TUDOR a întrebat 2 ani în urmă

CUM POT CONTESTA, DECIZIE IMPUTARE SALARIU

Bună ziua, Numele meu este ......r și v-am trimis acest mail în speranța că mă puteți ajuta în această problemă.

Structura financiar-contabilă din cadrul locului de muncă unde sunt încadrat cere recuperarea cât și restituirea unor sume de bani calculate greșit, tot de către ei ,între anii 2018 cât și 2019.

Ca să înțelegeți situația mult mai bine eu sunt cadru militar și cei de la contabilitate, în urma unui control efectuat de către un eșalon superior, consideră că un spor ni s-a calculat greșit la salariul de bază.

Salariul de bază, în cazul meu, nu a atins minimul pe economie deși condițiile de muncă sunt cele ale unui program de 8 ore de L-V plus alte situații în care trebuie să execut serviciu de permanență sau participare la diverse activități, cel puțin, ca să nu mai detaliez prea mult căci banuiesc că înțelegeți despre ce este vorba.

Așa că acest spor s-a calculat la salariul minim pe economie fiind considerat salariu de bază prin Ordin al Ministrului Apărării Naționale.

Cei din comisia de audit consideră că acel spor trebuia calculat la salariul de bază și apoi diferența dintre salariul minim pe economie și acest salariu de bază plus spor adăugat o reprezintă o chestie numită \"ASISTAT SOCIAL\".

Deci după spusele lor ar fi trebuit să încasez  doar minimul pe economie și atât fără alte sporuri sau altceva.

Menționez că sunt colegi care au de luat bani în urma acestei recalculări cât și colegi care au de dat bani (eu făcând parte din cea de a doua categorie) și cei de conducerea structurii din care fac parte au găsit o lege nr. 78 din 2018 care îi absolvă pe unii dintre colegii mei de o sumă destul de consistentă pentru a fi plătită în urma unei recalculări, dar mie nu mi se pare corect ceea ce se întamplă.

Eu nu aș vrea să dau niciun ban înapoi așa că v-aș ruga să-mi spuneți: SE POATE FACE CEVA ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE?

Vă mulțumesc anticipat!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

0
+
8
=