Conventia CMR, Comanda De Transport » Întreabă Avocat

Conventia CMR, comanda de transport

Iancu Adrian a întrebat 2 ani în urmă

Conventia CMR, comanda de transport

Avem o situatie care cel putin ne pune un mare semn de intrebare,

Am avut un transport pe care l-am vandut unui transportator Roman ( transportul fiind international pe ruta Germania - Spania ) in comanda de transport i-am specificat clar maxim ora 08.00am pt descarcare, incarcarea fiind vineri si descarcare luni.

Acesta a avut o alta descarcare inainte de a mea cerandu-ne sa il intelegem cu descarcarea pana la ora 11.00am.

Am acceptat aceasta ora, dar la ora 11.00 ne-a dat un nou email in care ne-a spus ca inca nu l-au descarcat la firma respectiva, el fiind la 380km de descarcarea noastra...

In fine... am preluat marfa din masina lui pe una de a noastra si am livrat marfa cu o intarziere de 5 ore...

Am tras pretul transportului  pt masina noastra si am pretins penalizari de 100 de euro pt aceasta intamplare.

Ceea ce ne pune acest semn de intrebare este faptul ca ei au avut castig de cauza din partea unei companii de recuperare creante invocand pct 23 alin. 5 din conv internationala CMR.

Nu este despre suma cat despre faptul ca asta inseamna ca nu are nici o noima ce scriem in comanda de transport pe care initial transportatorii o accepta si confirma.

P.S. Am platit aceasta factura integral pt ca nu a fost vb de o diferenta mare de bani, dar ramane in continuare cu acest semn de intrebare pe viitor...

Si cum am putea sa ne inpunem in cazuri asemanatoare? ( noi ne mai primind vreo comanda de la acel client pe care l-am avut)

Multumesc si multa sanatate.

Adaugă răspuns

0
+
19
=