Contestatie La Decizie, Recuperare Sume, Majorare Pensie CAP » » Întreabă Avocat

Contestatie la Decizie, recuperare sume, majorare pensie CAP

Întrebări și RăspunsuriContestatie la Decizie, recuperare sume, majorare pensie CAP
Elena GHISE a întrebat 3 ani în urmă

Contestatie la Decizie, recuperare sume, majorare pensie CAP

Buna ziua, Va rog, am urmatoarea problema: Mama mea, in varsta de 91 ani, primeste: - Pensie CAP (439 lei) - Pensie urmasi, legi speciale (486 lei)

Mama a primit o "Decizie Privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii sociale/alte drepturi de legi speciale" referitoare la pensia CAP, cu mentiunea ca:

'plata necuvenita a fost generata de revizuire decizie in temeiul art.107 alin(1) si (2) din Legea 263/2010 (acordarea majorarii conform Legii nr.250/2007 pentru perioade ce nu faceau parte din timpul util, perioade de contributie cu contract de asigurare', prin care se dispune recuperarea drepturilor incasate necuvenit pe perioada de la 01/06/2016 pana la 01/06/2019, in valoare de 817 lei.

Inteleg ca se doreste restituirea sumelor primite in urma majorarii pensiei CAP din 2016, cu mentiunea ca "recuperarea se va face de la Dosar nr..." (Dosar privind Pensia de urmasi).

1. Este corect/legal sa-i acorde o majorare a pensiei (?in anumite conditii/imprejurari ?electorale) si sa-i solicite returnarea sumelor reprezentand majorarea dupa 2 ani?

2. Este legal sa-i retina suma din pensia cuvenita in alt dosar?

Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu un raspuns privind demersul meu de a depune CONTESTATIE privind corectitudinea aplicarii prevederilor legale.

Va multumesc anticipat!
Cu respect si deosebita consideratie si recunostinta,


Adaugă răspuns

20
+
8
=