Concediere Multipla » Întreabă Avocat

Concediere multipla

Alex Budica a întrebat 2 ani în urmă

Concediere multipla

Buna ziua, Imi cer scuze de deranj, vin la dumneavoastra cu o intrebare asupra careia nu am gasit un raspuns in dreptul muncii.

Situatia este urmatoarea:

Compania pentru care lucrez este subcontractor pentru o alta companie.

Proiectul contine 4 aplicatii insa contractele individuale de munca mentioneaza proiectul mare si nu aplicatiile pe care lucreaza fiecare angajat.

In urma semnarii unui nou contract intre compania pentru care se presta munca si subcontractor, proiectul a fost redus la 3 aplicatii iar numarul de angajati de la 20 la 12.

Asadar, angajatilor de pe aplicatia la care s-a renuntat, li s-a comunicat la data de 27 Martie anul curent ca de la data de 1 Aprilie, nu vor mai presta, urmand ca legal sa decurga cele 20 de zile de preaviz.

La data de 1 Aprilie, 3 dintre angajati, printre care ma numar, au fost instiintati ca nu vor fi concediati, urmand sa fie relocati pe cate o alta aplicatie, urmand sa inlocuiasca cate un angajat din celelalte echipe, angajati care de-a lungul timpului au avut numeroare abateri disciplinare insa care nu au fost sanctionate in scris ci doar sub forma unor mustrari verbale.

Dupa integrarea in celelalte echipe si prestarea cu success pe noile aplicatii (dovedite prin felicitari scrise din partea managementului firmei pentru care se presta), la data de 23 aprilie, cei 3 angajati am fost instiintati ca vom fi de fapt concediati pentru ca legal trebuie sa ramana cei care au fost initial inlocuiti.

In conditiile in care, contractele nu stipuleaza aplicatiile individuale pe care se lucreaza si faptul ca am fost instiintati ca suntem concediati, apoi pastrati si din nou concediati, in mai putin de o luna, fapt ce a dus la aparitia unei depresii, atat mie cat si colegilor mei, imi puteti spune, va rog, daca avem temei de a ne adresa in instanta pentru solicitarea de despagubiri ?

Va multumesc,

Avocat Online
replied 2 ani ago

Buna ziua,

Pentru a programa o sedinta de consultanta juridica, contactaț-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.

Detalii despre onorarii regasiti aici

https://consultantavocat.ro/onorariu-avocat-evaluare-gratuita/


Adaugă răspuns

16
+
8
=