Comanda Transport Rutier » Întreabă Avocat

Comanda transport rutier

Florin Iustin a întrebat 3 ani în urmă

Comanda transport rutier

Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine daca este corect formulata comanda urmatoare si daca penalitatile se pot retine (conform comenzii) din facturile de transport  fara a mai emite factura de penalitati.

De asemenea ma intereseaza daca la suma de 100ron+tva , penalitatile din valoarea transportului se retin din factura emisa ca 100ron(fara TVA) sau ca suma totala de 119ron (tva inclus) ?

Pe cat posibil, va rog mult sa mi spuneti ce nu este in regula in comanda sa putem modifica.

Va multumesc anticipat.

\"Va rugam sa confirmati efectuarea transportului rutier de marfa in urmatoarele conditii:
Data si Locul incarcarii:                   03.07.2019 BUCURESTI
Data si Locul descarcarii:               04.07.2019 BRAILA  CONFORM DOCUMENTE
Detalii marfa : GENERALA PALETIZATA 0.8T/ 1 PALET
Tarif convenit: 100 RON + TVA
PLATA CU OP LA 35 ZILE LUCRATOARE DE LA DATA PRIMIRII TUTUROR DOCUMENTELOR INSOTITOARE IN ORIGINAL

 ► Factura va fi insotita de urmatoarele documente: Comanda de transport confirmata, 2 exemplare CMR confirmate fara rezerve de catre beneficiar, Avize confirmate (indiferent de numarul acestora), Procese verbale de custodie a paletilor pentru minimum 30de zile de la data descarcarii. Mijlocul de transport va fi asigurat obligatoriu (CMR, CARTE VERDE). Se vor transmite prin email Comanda de transport confirmata, Asigurarea CMR , Licenta de transport.

 ► Platile se fac in ziua de vineri a saptamanii cu exceptia ultimei saptamani a lunii. In cazul in care documentele nu se primesc in maximum 5 zile calendaristice de la data descarcarii din comanda, plata se va efectua la termen de 70 zile lucratoare de la data primirii documentelor mai sus mentionate. Cu respectarea Legii 72/2013, depasirea termenului de 5 zile calendaristice pentru documentele nereturnate, se vor aplica urmatoarele penalitati, ce vor fi retinute din factura de transport, compensand valorile:
- pentru 1-5 zile calendaristice intarziate - 10% din valoarea transportului;
- intre 5-10 zile calendaristice intarziate - 30% din valoarea transportului;
- peste 10 zile calendaristice intarziere - 100% din valoarea transportului.

In cazul nereturnarii in termenul mentionat mai sus a paletilor sau a proceselor/bonurilor de paleti care atesta ca au ramas in custodie la magazine/depozite pe o perioada de minimum 30de zile, se retine din valoarea facturii de transport contravaloarea de 36RON/BUC x nr. de paleti rezultati din actele doveditoare (CMR/Avize/Procese verbal/Etc.), compensandu-se valorile.

 ► Pentru neprezentare la incarcare, cat si pentru refuzul incarcarii, se factureaza penalitati de 2000RON, valoare ce va fi retinuta, dupa caz, din valorile altor facturi, compensandu-se valorile. Orice neintelegere cu privire la executarea prezentei comenzi, se va solutiona pe cale amiabila, in caz contrar, litigiul este de competenta instantelor de judecata, in functie de competenta materiala.Pentru fiecare 24 de ore intirziere la descarcare, se percepe o taxa de penalizare de 250Euro la cursul din data emiterii comenzii de transport, la care se adauga toate penalizarile percepute de beneficiarul transportului, valoare ce va fi retinuta, dupa caz, din valorile altor facturi, compensandu-se valorile. 

Transportatorul isi asuma in intregime vina deteriorarii marfii preluate. De asemenea, asigura si verifica intocmirea corecta a documentelor necesare derularii operatiunii de transport. In cazul unor defectiuni tehnice, accidente sau orice alt fel de incidente care au ca rezultat imposibilitatea continuarii cursei, transportatorul are obligatia remedierii defectiunii, sau, dupa caz, a inlocuirii mijlocului de transport, in timp util astfel incat sa fie respectat intocmai termenul de livrare. Neindeplinirea acestei obligatii de catre transportator implica suportarea de catre acesta a tuturor costurilor aferente transbordarii marfii pe un alt vehicul si al transportarii ei la destinatie, inclusiv penalizarile de intarziere dupa caz. Protectia clientului si neutralitatea totala sunt parti integrante a acestei comenzi, iar contactarea clientului fara acordul nostru expres constituie Concurenta Neloiala conf.Legii 11/1991 si se penalizeaza cu 30.000Euro.
 

► Prezenta comanda se considera acceptata daca nu este anulata in o(una) ora de la primirea in format electronic si constituie contract in conditiile prevazute de Codul Civil (art. 1473-1477), Codul Comercial (art. 413-441), Conventia TIR, Conventia CMR precum si conditiile generale care reglementeaza operatiunile efectuate de Casele de Expeditie si atesta efectuarea neconditionata a transportului solicitat si obligatiile ferme accceptate de transportator. Camionul trebuie sa fie curat, dotat cu chingi, prelata sa fie intacta, cablu vamal intact. TIMP LIBER LA INCARCARE / DESCARCARE 24 DE ORE.
 

► Facturile sa fie intocmite in luna efectuarii cursei, insa, obligatoriu, sa le primim (in original impreuna cu toate documentele mai sus mentionate) inainte de ziua a10-a a lunii urmatoare, altfel se poate cere modificarea facturilor respective.

Nu sunt admise modificari sau adaugiri aduse prezentei comenzi.\"


Adaugă răspuns

1
+
14
=