Calomnie Pentru Clasare » Întreabă Avocat

Calomnie pentru Clasare

Didi a întrebat 2 ani în urmă

Calomnie pentru Clasare

Fapta nu exista?

Am facut o plangere penala impotriva fostului angajator.

Citez: \" Subsemnatul..... fara sa fac vreo calomnie consider ca fostul meu angajator a savarsit infractiunea de instigare la fals intelectual.

Deoarece am refuzat sa semnez anumite acte am fost demis....Am fost chemat la politie sa dau declaratii, iar dupa 1 an imi vine solutia de clasare de la procuror, pe motiv ca din cele relatate de mine, faptul ca nimeni nu a semnat nici un act in fals, deoarece am refuzat sa semnez, FAPTA NU EXISTA.

Pot fi dat in judecata pentru calomnie sau inducere in eroare a organelor judiciare.

As vrea o părere obiectivă dacă sunt șanse sa fiu dat in judecată pentru calomnie.

Motivul pentru care intreb este ca lucrez in alta parte si vreau sa inchei acest subiect, am trecut peste.

Dar dacă trec peste este posibil sa se razbune cei reclamați de mine. Va mulțumesc!

 

Calomnie pentru Clasare

Se poate actiona civil, depinde de prejudiciul cauzat, daca exista sau nu,

Inducerea în eroare a organelor judiciare

Art. 268.

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. 

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existența unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârșirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. 

(3) Nu se pedepsește persoana care a săvârșit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reținerea, arestarea sau de punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva celui față de care s-a făcut denunțul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunțul, plângerea sau probele sunt nereale. 


Adaugă răspuns

20
+
10
=