Asociații De Proprietari » Întreabă Avocat

Asociații de proprietari

Carmen bogdan a întrebat 2 ani în urmă

Asociații de proprietari

Bună ziua, aș dori să știu dacă există normative pt iluminatul blocurilor de locuințe.

Știu că există unul dat prin1976, dar nu știu dacă mai e in vigoare/care e varianta actualizată.

Problema este urmatoarea: din cauză că avem un președinte de bloc și un administrator mai inteligenți decât prevede legea, am ajuns să stăm pe întuneric și aproape că locurile de sub geamurile noastre se transformă în wc-uri.

Și toate astea pt că președintele de bloc a avut ideea să pună un senzor la becurile de la intrarea în scară interior și exterior, lumină care timp de f.multi ani se aprindea de la intrerupator și era permanentă.

Acum, din cauza acelui senzor, nimeni nu mai aprinde lumina de la intrerupator, unii sunt îndusi in eroare, iar alții se mulțumesc cu câteva secunde de iluminat, ei având lumină permanentă de la etajul 1 până la 10, nu îi mai interesează ce e la parter sau la intrarea în scară -în fața blocului și în scară fiind beznă totală.

În scară la parter nu mai avem decât un intrerupator atat pt lumina de afară căreia i s-a pus și senzor cât și pt ...interiorul avizierului, de parcă acela trebuia să fie luminat.

Becul din tavan de la parter, care înainte se aprindea simultan cu cel de afară printr-un alt intrerupator decât cel de la avizier, este pus pe senzor și nu mai are niciun fel  intrerupator, singura sursă permanentă de iluminare pt interiorul scării parter fiind lumina din interiorul avizierului care nu este în tavan și e destul de slabă, în scară fiind SEMIINTUNERIC, asta dacă se învredniceste cineva să o aprinda.Va rog să îmi spuneți ce e de făcut în cazul acesta.

Nu știu dacă președintele avea atribuții să schimbe becuri, să pună senzori, asta parcă era în atribuțiile administratorului, dar nu-i Problemă, că mâine poimâine pot să zica invers că administratorul a făcut modificarea.

Administratorul mi-a zis să fac cerere pt problema mea cu toate că a văzut că a trebuit să îi cheme pe omul de serviciu că să curețe fecalele de 2 ori de sub geamul BUCĂTĂRIEI MELE.

M-am conformat, am intrat in casă să scriu cererea, dar...surpriză când am mers să i-o las acesta era pe picior de plecare, închisese casieria, și A REFUZAT SĂ ÎMI IA CEREREA ȘI SĂ O ÎNREGISTREZE PE MOTIV CĂ PRESEDINTELE ARE REGISTRUL DE INTRARI-IEȘIRI sau cam așa ceva, că nici n-am mai auzit de nervi. Și mă întreb președintele doarme cu acel registru sub pernă?

Parcă văd că nu înregistrează nicăieri cererea și că îmi dă un nr din burtă, fără nicio ștampilă, fără nimic.

Am văzut mai demult o mazgalitura pe cererea unui vecin, își trecuse cu pixul numele, semnatura și un nr de înregistrare, mazgalitura pe care ar fi putut să o facă oricine, în lipsa unei ștampile...

Vă rog să mă ajutați să îmi spuneți cum să procedez, la ce să fiu atentă. Mulțumesc


Adaugă răspuns

8
+
19
=