Asfaltare Strada » Întreabă Avocat

Asfaltare strada

Bianca Frentescu a întrebat 1 an în urmă

Asfaltare strada

Buna ziua,

Am si eu o intrebare in legatura cu strada / ulita pe care o strabate bunica mea in varsta de 71 de ani de la casa, la drumul principal si viceversa.

Aceasta strada / ulita a fost sparta cu scopul de a fi reabilitata acum 5 luni. Cam tot atunci, se vorbea si de racordarea la reteaua de apa si canalizare. Au trecut aproape 5 luni de atunci, timp in care lucrarile s-au sistat.

Acest drum este greu de strabatut intr-o zi normala, in care nu au avut loc averse. Nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie la toamna sau si mai rau, la iarna. Plus de asta, accesul cu autovehiculul pana la imobil nu mai este posibil. Astfel, tot ceea ce ii ducem bunicii mele pentru a-i asigura cele necesare, o facem cu bratele sau cu roaba.

Inteleg ca intentia primarului a fost una buna, dar cred ca era mai bine daca nu s-ar fi apucat sa sparga o strada / ulita, pana cand nu avea finantele sau autorizatiile necesare pentru a demara un astfel de proiect.

Asa cum am mentionat anterior, bunica mea are 71 de ani si locuieste singura. Are probleme de sanatate, asa cum probabil au majoritatea persoanelor inaintate in varsta. De doamne fereste se intampla ceva cu ea, cum ar putea ajunge ambulanta la ea? In conditiile in care la momentul actual deplasarea pedestra iti aduce un grad sporit de dificultate.

Astazi au avut loc averse, iar drumul pe langa ca este tot spart, denivelat, cu bucati de asfalt puse gramada in mijloc, este si complet inundat. Nici macar nu poti sa iti feresti picioarele pentru ca nu vezi pe unde sa calci. Acea strada a devenit un mic parau.

Domnul primar ne ignora complet, tot ce il intereseaza acum este un viitor mandat. Ce pot face in aceasta situatie? Cui sa ma mai adresez?
Mentionez ca am redactat o cerere / plangere pe care urmeaza sa o depun la Primarie si de cateva zile mediatizez cazul pe contul de Facebook al comunei.

Conform legii cu nr 544/2001, ce date pot cere primariei pentru a avea o baza la dosar? Din cate am inteles, proiectele au fost sistate si s-a pierdut finantarea acestora deoarece cel care ar fi trimis autorizatia de constructie nu are firma, adica ar lucra la negru? Asta a declarat acum cateva zile intr-un ziar local o viitoare candidata la consiliul local al comunei.

Va multumesc pentru timpul acordat


Adaugă răspuns

6
+
5
=