Administratia Nu Mai Recunoaste Ca Mi-a Luat Contorul » Întreabă Avocat

Administratia nu mai recunoaste ca mi-a luat contorul

Alexandru Lungu a întrebat 11 luni în urmă

Administratia nu mai recunoaste ca mi-a luat contorul

Am un apartament intr-un complex rezidential si nu a locuit nimeni acolo ~6 ani.
Acum 1-2 ani (poate chiar 3) am fost sunat de cineva care s-a recomandat ca fiind de la administratia blocului si ca au nevoie urgent de un contor de energie termica si cum au observat ca la mine nu locuieste nimeni, il vor lua pe al meu temporar (contorul este in afara apartamentului - nu-l citesc eu). N-am avut nimic impotriva (chiar ma gandeam de ce oare ma intreaba, ca doar nu este al meu).
Nu a mai fost pus inapoi si se pare ca este al meu nu al asociatiei. Zilele astea s-a mutat cineva acolo si a observat ca nu poate da drumul la caldura pentru ca nu exista contor. Administratorul spune ca nu-i treaba lui ce am facut cu contorul meu; mi-a zis chiar ca este "furt cu acordul dvs" si ca el de abia a aflat acum cand i-am zis eu.
Daca de abia a aflat, nu-mi este clar cum s-a calculat intretinerea in tot acest timp. Nu a observat nimeni ca nu exista contor acolo si sa-mi trimita si mie o notificare?
Am incercat sa fac o investigatie bazata pe indexurile raportate lunar dar administratorul sustine ca s-au schimbat multe firme de contabilitate si ca nu mai au datele acestea.
Acum eu inteleg ca este contorul meu, dar o data ce se pune pe tevile asociatiei in spatiul asociatiei (si cel mai probabil montat de un reprezentant al asociatiei pentru ca altfel fiecare ar putea sa-si schimbe contorul inainte de citire), folosit de asociatie - nu este responsabilitatea asociatiei ce se intampla cu el?
Administratorul a acceptat sa plateasca asociatia jumatate din suma ca o "varianta de compromis" si a incheiat discutia.
Este posibil in instanta sa obtin plata integrala a contorului?
Multumesc!


Adaugă răspuns

10
+
1
=