Achizitie Imobiliara » Întreabă Avocat

Achizitie imobiliara

Lavinia a întrebat 4 săptămâni în urmă

Achizitie imobiliara

Buna ziua,

Impreuna cu logodnicul meu ( momentan necasatoriti, nunta planificata pentru 2022), doresc sa achizitionam un imobil. Acum cateva luni am semnat o promisiune de vanzare-cumparare unde se specifica clar ca imobilul ne este vandut in cote-parti egale de 1/2 (jumatate) pentru fiecare. Vom achita acest imobil atat din venituri proprii (tot in cote de 50/50) cat si printr-un credit bancar. In urmatoarele zile urmeaza sa derulam formalitatile bancare si ulterior semnarea contractului de vanzare-cumparare. Creditul ipotecar va fi pe numele logodnicului meu. Recent mi-am schimbat jobul, astfel acum sunt in prima saptamana la noua companie. Am vorbit cu un consultant financiar si acesta ne-a spus ca avand in vedere ca nu am minim 3 luni la actualul job nu pot fi luata in considerare ca coplatitor si prin urmare nu o sa am dreptul la 1/2 din apartament desi in contractul de vanzare cumparare este specificat ca imobilul suntem amandoi cumparatori.
Imi puteti spune cum as putea proceda sa dobandesc titlul de coproprietar in situatia data si daca este corect ceea ce sustine consultantul financiar?
De asemenea, exista vreun act notarial care se poate realiza in care se specifica ca am contribuit cu jumatate din bani?

Va multumesc,


Adaugă răspuns

3
+
0
=