Sediul materiei:
Instanţa[1] .....
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul[2] (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales[3] pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în....., având următoarele date de contact[4] personal/prin mandatar/prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact[5] .....
sau
Subscrisa[6] (denumirea .....), cu sediul[7] în ....., având codul unic de înregistrare/codul de identitate fiscală/numărul de înmatriculare în registrul comerţului[8]/numărul de înscriere în registrul persoanelor juridice[9]/contul bancar ....., cu sediul procesual ales[10] pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având următoarele date de contact[11] prin reprezentant[12] (nume ....., prenume .....)/prin consilier juridic (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact[13] .....formulăm
CERERE DE ÎNSCRIERE A DREPTURILOR DOBÂNDITE ÎN TEMEIUL UZUCAPIUNII
prin care solicităm instanţei înscrierea dreptului în cartea funciară[14] ..... cu privire la imobilul[15] ....., ca efect al uzucapiunii.
În fapt, arătăm că de la data de[16] .....,am exercitat atributele posesiei asupra imobilului litigios[17]..... .
Imobilul nu este înscris în cartea funciară/este înscris în cartea funciară, fiind indicat numitul[18] ....., în calitate de proprietar tabular al imobilului.
Posesia a fost exercitată sub nume de proprietar şi nu este afectată de niciunul dintre viciile prevăzute de art. 922-925 din C. civ.
Învederăm că[19]..... .
Faţă de cele mai sus expuse, solicităm admiterea prezentei acţiuni.
În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 1049-1051 din C. proc. civ. şi art. 930 din C. civ.
În dovedire, solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri şi a probei testimoniale.
În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri[20]: certificatul eliberat de către serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor[21]/certificatul emis de către autoritatea competentă[22],certificatul eliberat de către camera notarilor publici[23], certificatul eliberat de primăria în a cărei rază teritorială este situat imobilul[24], certificatul de rol fiscal, înscrisul constatator al actului juridic pe care solicitantul şi-a întemeiat posesia, documentaţia cadastrală a imobilului şi extrasul de carte funciară pentru imobil[25].
În cadrul probei testimoniale, indicăm în vederea audierii, în calitate de martori[26], pe numiţii ....., cu domiciliul în[27]....., pentru dovedirea următoarelor împrejurări de fapt ..... şi solicităm citarea acestora.
Depunem prezenta cerere de chemare în judecată, în[28] .....exemplare.
Anexăm dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de[29] ..... şi procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/delegaţia de reprezentare[30]/copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calităţii de reprezentant[31]/extras din registrul public[32]/extras, în copie legalizată, din actul care atestă dreptul de reprezentare[33].
Data, Semnătura[34] ,
Domnului Preşedinte al Judecătoriei .....
Semnătura de pe cerere trebuie să fie olografă (scrisă de mână). ↑