Divort la notar
5 august 2017Am dreptul sa-mi montez la bloc centrala pe gaze?
8 august 2017Notificare cesiune de creante
Notificare cesiune de creante
Buna seara !
La data de 04.01.2008 am contractat un imprumut pentru nevoi personale la Banca Transilvania in valoare de 70.000 lei.Am achitat rata lunara in valoare de 1.206 lei pana in anul 2011 , cand datorita taierilor salariale nu am mai putut achita rata la timp, inregistrand restante, fapt pentru care la data de 20.09.2013 in urma unei hotarari judecatoresti am fost executat silit prin infiintarea unei popriri in cota de 1/3 din venitul net lunar , (pe salariu) pentru suma de 78.110,09 lei( rata+dobanda+penalitati+onorariu executor judecatoresc) pusa efectiv in practica din luna martie 2014.De atunci si pana in prezent institutia unde lucrez a virat lunar in contul indicat de executorul judecatoresc suma de 1000 lei , reusind sa rambursez suma de 39800 lei.La data de 07.08.2016 am primit prin Posta Romana un plic cu o notificare de cesiune de creante prin care Banca Transilvania a cesionat in data de 24.07.2017 contractul de credit in favoarea EOS KSI ROMANIA SRL si suma totala de achitat este de 81.312,20 lei.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, ce pasi sa urmez ?Va multumesc !
Bună ziua!
Activitatea entităților de recuperare creanțe este limitată și reglementată, printre altele, în cuprinsul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Astfel, art. 58 alin. (5) lit. b) din prezenta ordonanță instituie în sarcina entităţilor care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe obligația de notificare a consumatorului cu privire la dreptul acestuia de a transmite entităţii de recuperare creanţe o contestaţie a existenţei debitului ori a cuantumului acestuia în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea notificării, precum şi faptul că va primi răspuns în termen de 30 de zile calendaristice la contestaţia formulată. În continuare, litera c) indică dreptul consumatorului de a se adresa direct instanţei de judecată în cazul în care contestă existenţa debitului ori a cuantumului acestuia.
Articolul 60 impune anumite interdicții în activitatea de recuperare creanțe, menționând literele b) și c), având următorul cuprins: „b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;
c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;”