Demisie cu acordul partilor - concediu medical
14 august 2017Sechestru pe autoturism dupa ce am depus o contestatie la executare silita la Judecatorie
17 august 2017Fratele meu imi bate parintii
Buna ziua,parintii mei au doua case si in una din case am un frate care a investit bani in casa tr ca sa locuiasca el acolo cu ei si in cealalta casa locuieste sora impreuna cu sotul si fetita ei.dar ca problema in ultimul timp este ca el sia gasit pe cineva si mia scos parintii din casa.mia batut tatal ,a vrut ca sa imi scoata si sora din casa si mia trimis si mie mesaje xa vrea ca sa omoare atunci cand ma vede pentru ca mam certat cu el pentru ceea ce a facut.specific ca parintii mei traiesc si ei au 5 copii dar fratele si actuala lui iubita se cred propietarii casei si continua sa imi ameninte parintii si sora ca ii bate sau ca o sa dea foc la casa.va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot face.si care este dreptul iubitei lui la casa parintilor mei dupa ce ei se casatoresc
Bună ziua!
În primul rând, tulburarea de posesie este infracțiune, așa cum prevede art. 256 C.p. „(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”
În al doilea rând, și amenințarea este infracțiune, așa cum este reglementată de art. 206 C.p. „(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”
În legătură cu drepturile viitoarei soții, avem în vedere faptul că NCC reglementează trei tipuri de regimuri matrimoniale pentru care soții pot opta:
1) regimul comunității legale – în cazul în care soții optează pentru acest regim, bunurile dobândite de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor. Cu toate acestea, subliniem faptul că așa cum prevede art. 340 lit. a) nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune.
2) regimul separației de bunuri – așa cum indică și denumirea, în ipoteza alegerii acestui regim, fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.
3) regimul comunităţii convenţionale – se aplică atunci când se derogă, prin convenţie matrimonială, de la dispoziţiile privind regimul comunităţii legale.