Netimbrarea cererii reconventionale
3 august 2017Amenda penala in alt stat
5 august 2017Ce pași trebuie urmați pt a obliga un vecin sa facă curat
Menționez ca umplut intreg blocul cu gandaci
Vecina este o bătrână singura care a transformat casa în depozit de gunoi.Nu primește pe nimeni în apartament și nu recunoaște ca focarul de infecție este la ea. Eu dau zilnic cu otrava f puternica dar pana nu face ea curat în casa nu se rezolva nimic.în momentul de fata vin gândaci și pe geam/nu pot sa mai las ferestrele deschise. Ete inuman ce se intampla
Bună seara!
Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari reglementează expres în cuprinsul art. 14 faptul că „Proprietarul este obligat să mențina proprietatea sa individuală, apartament sau spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalți proprietari din condominiu.”. În cazul încălcării ogligației anterior menționate, art. 15 stabilește că „Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spațiul său al unui delegat al asociației, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare sau să se înlocuiască elemente din proprietatea comună la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spațiu. Fac excepție cazurile de urgență, când accesul se poate face fără preaviz.”
Capitolul VIII al prezentei legi reglementează sancțiunile aplicabile în ipoteza nerespectării dispozițiilor legale. Așadar, art. 56 alin. (1) lit. c) stabilește că este contravenție „neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreținere, reparații sau de înlocuire a elementelor de construcții și instalații aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari”. În continuare, alin. (2) lit. a) indică faptul că „ faptele de la lit.a), b) si c) se sancționează cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei” și se aplică persoanelor fizice constatate vinovate în conformitate cu alin. 3.
În cele din urmă, art. 56 alin (4) prevede că „ Constatarea contravențiilor prevăzute de prezenta lege, făcută la sesizarea oricărei persoane interesate, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac de către persoanele împuternicite de Inspectoratul de Stat în Construcții și de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de împuterniciții acestora.”, iar art. 57 subliniază că „Prevederile art. 56 referitoare la contravenții se completează cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.”