In caz de infractiune prin inselaciune care este autoritatea competenta
10 ianuarie 2018Restructurare post
17 ianuarie 2018Transformare post functionar public
Transformare post functionar public
Buna ziua ! M-am incadrat ca functionar cu studii medii in anul 1993. In anul 2008 m-am inscris la Facultatea de Istorie din pasiune dar in acelasi timp ma gandeam si ca ar putea sa-mi fie de folos pe plan profesional in vederea transformarii postului de referent superior (studii medii ) pe care il ocupam.Din pacate,in anul 2010,ca urmare a restructurarilor din domeniul public,mi-am pierdut locul de munca.Am terminat facultatea in 2011. In anul 2013 s-a ivit un post identic cu cel pe care il pierdusem eu in cadrul institutiei in care lucram .Am dat concurs si am intrat din nou in randul functionarilor publici pe postul de referent superior.
La scurt timp m-am interesat sa vad daca nu s-ar putea transforma postul meu, din referent in inspector sau consilier, avand in vedere faptul ca am absolvit o institutie de invatamant superior . In plus, desfasor aceleasi activitati ca si colegii consilieri ,diferenta fiind doar la salariu (aprox.jumatate din cat castiga ei ).Raspunsul primit din partea conducerii a fost ca ,daca am candidat pe post de studii medii ,desi aveam studii superioare ,a fost optiunea mea,si prin urmare postul nu se poate transforma decat daca fac o alta facultate.
Intrebarea mea este : exista vreo portita juridica de a actiona in instanta institutia avand in vedere ca este nedrept sa nu mi se transforme postul pe motivul ca aveam studiile absolvite dinainte desi fac aceeasi munca ca si ceilalti colegi cu studii superioare ?
In luna august 2017 Avocatul Poporului a inaintat catre CCR un demers de sesizare a neconstitutionalitatii prevederilor art.68 din Statutul functionarilor publici conform caruia ,dreptul de a promova in cariera este ingradit pentru functionarii care au absolvit studii superioare inainte de data numirii pe functia publica.
Se pot citi detalii despre acest demers pe www.mediafax.ro
Din pacate nu s-a mai auzit nimic despre vreo solutionare in acest sens.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Tiberiu M.
Buna ziua,
Detalii despre soutionarea exceptiei nu am gasit, verificati pe viitor https://www.ccr.ro/jurisprudenta-decizii-de-admitere
Excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului o gasiti aici http://www.avp.ro/exceptii2017/exceptie5_2017.pdf
Ce am gasit puteti verifica pe comunicatul de presa emis in decembrie 2017, insa are legatura cu Art.69 alin.(5) din Legea nr.188/1999
https://www.ccr.ro/comunicate/COMUNICAT-DE-PRES-528
Prin Decizia pronunțată în ședința din 7 decembrie 2017, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 69 alin. (5) din Legea nr. 188/1999, formulată de către Tribunalului Cluj – Secția mixtă de contencios administrativ și fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale.
Aici gasiti un indrumar de cautare pe siteul Curtii https://www.ccr.ro/uploads/IndrumarCautare.pdf
Nr. de dosar care va intereseaza este 2371D/2017
Aici puteti cauta dosarul https://www.ccr.ro/ccrSearch/MainSearch/SearchForm.aspx