Pot Sa Actionez In Judecata Patronul Firmei La Care Lucrez? | Avocat Online 24/7

Pot sa actionez in judecata patronul firmei la care lucrez?

Copil conceput dupa divort 1
Copil conceput dupa divort
30 august 2017
firma avocatura
Judecata
6 septembrie 2017

Pot sa actionez in judecata patronul firmei la care lucrez?

Pot sa actionez in judecata patronul firmei la care lucrez?

Pot sa actionez in judecata patronul firmei la care lucrez?

Buna ziua ,in urma cu un an si jumatate am avut un accident de munca in urma caruia am avut fracturi la coloana vertebrala si de atunci sant in incapacitate de efort fizic marit, ceea ce patronul firmei la care lucrez sau am lucrat pt ca azi mi-a cerut sa imi dau eu demisia, ceea ce nu am facut-o pana nu cer cuiva sfatul si ma tot ameninta de o perioada ca ma da afara daca nu fac fata volumului de lucru.Tin sa mentionez ca lucrez la o firma de distributie alimente si bauturi.Cand am avut accidentul mi-a promis ca el imi plateste tot ce tine de recuperare…dar nu am vazut un leu din partea lui.Asi vrea sa il fac sa plateasca pt tot .Managerul firmei este o persoana foarte influenta aici in judet si tot spune ca pot sa merg unde vreau eu si sa fac ce vreau ca tot nu castig nimic si mereu imi aduce reprosuri si injurii.Va rog sa imi spuneti ce asi putea face.

 

Bună ziua,

Angajatorul are obligaţia să asigure securitatea şi sănătatea salariaţilor în toate aspectele legate de muncă. Acesta trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea securităţii şi sănătăţii salariaţilor, inclusiv pentru activităţile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare şi pregătire, precum şi pentru punerea în aplicare a organizării protecţiei muncii şi mijloacelor.  Locurile de muncă trebuie să fie organizate astfel încât să garanteze securitatea şi sănătatea salariaţilor și  angajatorul are obligaţia să organizeze instruirea angajaţilor săi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

 

Astfel,  în cazul în care angajatorul nu și-a îndeplinit obligațiile, acesta este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

În cazul în care angajatorul refuză să îl despagubească pe salariat, acesta se poate adresa cu plângere instantelor judecătorești competente. 

În ceea ce prevede demisia, nu există posibilitatea legală de a fi obligat să o depuneți. Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

Ai nevoie de consultanță juridică specializată?

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul juridic, echipa Consultant Avocat Online îți oferă asistență specializată și soluții eficiente, indiferent de complexitatea situației tale. Fie că ai nevoie de consultanță în dreptul muncii, drept commercial, consultanță fiscală sau alte domenii juridice, îți punem la dispoziție expertiza echipei noastre pentru a identifica cea mai bună strategie legală.


Persoane Fizice

„Toți oamenii sunt egali în fața legii, doar un avocat bun poate face diferența.”


Consultă Avocat Online


Persoane Juridice

Soluții juridice eficiente necesare în procesul decizional din cadrul oricărei companii.


Programează consultație