Sentinta penala in care nu s-a tinut cont de cazier
30 noiembrie 2020Dispecerat indisponibil
3 decembrie 2020Caut o cale de separare de actuala d-na avocat
Buna ziua,
Ma numesc Paul si pe aceasta cale, va rog sa-mi acordati niste sfaturi juridice.
Mai jos va voi expune cazul nostru:
Suntem mai multi mostenitori care de mai multi ani, ne cautam dreptatea in instanta, in legatura cu niste despagubiri, pe care ni le datoreaza statul roman, in ce priveste anumite nedreptati care au fost facute neamului nostru, pe vremea comunismului.
Acum cativa ani, am semnat cu actuala d-na avocat, care ne reprezinta interesele in instanta, un contract de asistenta juridica si am convenit ca daca ne va obtine despagubirile cuvenite, va fi platita numai la final, cu un procent din aceste despagubiri, reprezentand onorariu de succes.
Datorita faptului ca cativa dintre mostenitori si mai ales eu(in ultima perioada), ne-am zbatut si am muncit aducand in instanta tot felul de dovezi gasite prin mai multe arhive, de-a lungul timpului, documente doveditoare, pe care i le-am pus la dispozitie si am conceput de-a lungul timpului, tot felul de cai de atac, cu ajutorul dansei sau fara, am reusit astfel sa avem castig de cauza, in dosarul nostru.
Insa aceste succese, i s-au urcat la cap d-nei avocat.
Desi eu am gasit-o si am angajat-o impreuna cu un alt mostenitor, sa ne reprezinte dosarul in instanta, dansa a dezvoltat in ultimul timp niste arogante, greu de trecut cu vederea. A inceput sa nu-mi mai raspunda la telefon, decat daca are chef(nu numai o data, ci de mai multe ori) cand o caut pentru niste sfaturi, incalcand astfel codul deontologic al profesiei de avocat, a devenit neglijenta si superficiala, in exercitarea activitatii etc.
D-na avocat are si alti clienti, carora le acorda mai multa importanta, dosarul nostru a devenit pentru dansa, ceva de rutina, considerand ca nu trebuie sa-si mai bata capul prea mult cu el. Astfel la ultima infatisare in instanta, dansa a avut o interventie superficiala si penibila, in fata d-nei judecator, facand niste greseli grosolane. Poate as fi trecut si peste acest lucru, dar vazand ca nu mai are chef sa-mi raspunda la telefon, cum a mai procedat si in trecut, am hotarat sa renunt la colaborarea cu dansa.
Desi acest dosar s-a intins pe mai multi ani, noi suntem aproape de final cu el.
Nu mai sunt multe interventii pana la final si munca pe care o are de facut un avocat, de acum incolo, pana la final, eu o apreciez ca fiid usoara, in comparatie cu ce a fost pana acum.
Acum as vrea sa va intreb cum pot sa fac aceasta separare ?
Noi avem acum un proces in derulare, cu termene date de instanta la care trebuie sa ne prezentam.
Eu ar trebui sa-mi gasesc, un alt avocat, sa ma separ de restul mostenitorilor, sa se intocmeasca un alt dosar, disjuns din dosarul parinte, partea care ma priveste pe mine, sa mi se dea un alt termen, cu un alt complet de judecata, cu alte termene etc.
Este bine ce am zis ? In ce masura sunt posibile toate acestea ?
Este posibil ca unii din ceilalti mostenitori sa doreasca sa vina cu mine, in noul dosar.
Pentru a ma separa de d-na avocat si de ceilalti mostenitori, dansa ar trebui cumva sa-mi dea vreo dezlegare, sa-mi dea vreun act prin care sa ma anunte ca nu mai este valabil contractul de asistenta juridica semnat anterior(probabil dupa ce ma inteleg cu dansa pe achitarea sumei, pentru munca depusa pana acum), sa anunte la urmatorul termen de judecata pe d-na judecator ca nu mai doresc sa-i fiu client, se va suspenda actualul proces, pentru acest lucru sau nu ?
Daca se pot face toate acestea, aproximativ cam cat ar dura aceasta separare ?
Si cam cat ar costa ?
De asemenea, avand in vedere ca nu-i voi mai plati d-nei avocat onorariul de succes, deoarece in cazul meu, nu-mi va reprezenta interesele pana la capat, va trebui sa-i platesc munca depusa pana acum.
Ma gandesc ca acest lucru sa-l fac tinand cont de cate interventii a avut pana acum d-na avocat, in cazul nostru, inmultite cu un onorariu pe o astfel de interventie, in ce priveste partea mea.
Dosarul nostru a fost o perioada la Tribunalul Bucuresti, a mers la Curtea de Apel si pe urma a ajuns din nou, la Tribunalul Bucuresti, pentru rejudecare.
Ma intereseaza astfel cam cat ar costa o interventie juridica, in general, in instanta, pentru interventii nu foarte complexe ?
De exemplu, au fost dati cand ne-am prezentat, doar pentru ca d-na judecator, sa ne inmaneze niste documente ale partii adverse, fara interventii, din partea d-nei avocat, in alte dati, dansa a avut interventii, pe care le-am pregatit dinainte, eu muncind la documentul pe care trebuia sa-l depunem in instanta, dansa aducandu-si aportul la acesta cam in proportie de sub 50%, mai mult pentru a-i da documentului o forma juridica. Documentul astfel realizat, dansa il prezenta d-nei judecator, toata interventia durand, in medie 10 – 15 minute.
Cat ar putea sa coste o astfel de interventie la Tribunalul Bucuresti ?
Dar la Curtea de Apel ?
Interventia va fi socotita pentru toti mostenitorii si apoi va fi separata partea mea sau cum altfel ?
Pentru a va veni mai usor sa urmariti toate aceste intrebari, le-am subliniat, prin boldare.
Daca mai doriti si alte informatii, ma puteti contacta pe aceasta adresa de mail.
Va multumesc.
Cu stima,
Paul
Please login or Register to submit your answer