CONTRACT DE RESELLER
6 iunie 2019CONVENŢIE CIVILĂ DE PRESTĂRI DE SERVICII
6 iunie 2019
CONTRACT DE SCHIMB
Incheiat astăzi ………………….
la ………………………………
I. PĂRTILE CONTRACTANTE
1.1. D ……………………………………….., domiciliat în ………………………………………… str. ……………………….……. nr. ……, bloc ….…...., scara ….…., etaj ……, apartament ...…… judet/sector ………………, născut la data de …………………………... (ziua, luna, anul) în ………………………….. (localitatea)sector/judet ………………………, fiul lui …………………………… si al ..……………, posesorul buletinului (cărtii) de identitate seria …………. nr. …………… eliberat de………………...…………., cod numeric personal ……………………………………….. în calitate de
copermutant prim
, pe de o parte, si
1.2. D ……………………………………….., domiciliat în ………………………………………… str. ……………………….……. nr. ……, bloc ….…...., scara ….…., etaj ……, apartament ...…… judet/sector ………………, născut la data de ……………………………... (ziua, luna, anul) în ………………………….. (localitatea)sector/judet ………………………, fiul lui ………………………… si al ……………………, posesorul buletinului (cărtii) de identitate seria …………. nr. …………… eliberat de………………...…………., cod numeric personal ………………………………………. în calitate de
copermutant secund
, pe de altă parte, au convenit să încheie prezentul contract de schimb, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Obiectul contractului îl constituie schimbul următoarelor bunuri proprietatea copermutantilor (coschimbasilor)
…………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………..
2.2. Copermutantul prim si copermutantul secund procedează la schimbul bunurilor prevăzute la pct. 2.71. astfel:
Copermutantul prim predă în proprietate deplină copermutantului secund următoarele bunuri : ………………………………………… a căror valoare este de …………………. lei.
Copermutantul secund predă în proprietate deplină copermutantului prim următoarele bunuri: ……………………………….………... a căror valoare este de …………………. lei.
2.3. Starea tehnică a bunurilor a fost constatată prin procese-verbale, semnate de cätre părti.
Fată de valorile bunurilor, care fac obiectul prezentului contract de schimb, nu rezultă nici o diferentä si, ca atare, nu se datorează sultă; sau
Diferenta rezultată este minoră si copermutantul creditor nu are nici o pretentie fată de copermutantul debitor; sau
Rezultă o diferentă de ………………………………… (în cifre si în litere) lei, reprezentând sulta pe care trebuie să o plătească copermutantul (prim/secund) copermutantului (secund/prim) în termenul prevăzut de prezentul contract.
III. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Transmiterea proprietătii asupra ………………………… are loc de azi, data autentificării prezentului contract.
3.2. Bunurile ……………………………… se predau liber, în posesia si spre folosinta fiecărui copermutant, la data plătii restului de sultă, respectiv până la data de ……………………………
IV. OBLIGATIILE PARTILOR
Copermutantii au obligatia să predea reciproc bunurile care fac obiectul prezentului contract, astfel: copermutantul prim la ……………………………………………………………………………. (locul unde sc efectuează predarea bunurilor) în următoarele conditii ………………………………………………………………………………… si pe baza documentelor de mai jos .………………………… copermutantul secund la ………………………………………….. (locul unde se efectuează predarea bunurilor) în următoarele conditii ………………………………………………………………………………… si pe baza documentelor de mai jos …………………………
4.2. Copermutantii ……………………………… si ……………………………… au deplina proprietate asupra bunurilor după predarea - primirea lor si după plata sultei.
4.3. Ambele părti au obligatia de a garanta pentru evictiune si vicii ascunse ale bunnrilor care fac obiectul prezentului contract.
V. CLAUZA PENALA
5.1. Partea care întârzie predarea/primirea bunurilor, în conditiile si la termenele prevăzute în prezentnl contract este obligată la plata unei penalităti de …………………. % pe zi din valoarea bunurilor nepredate/neprimite, dar nu mai mult de …………………. % din această valoare.
5.2. Pentru orice întârziere de plată a su1tei, copermutantul debitor trebuie să plătească o penalitate de …………………. % din suma datorată, dar nu mai mult decât valoarea creantei.
VI. LITIGII
6.1. In cazul în care nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, părtile se vor adresa instantelor jndecătoresti competente.
VII. CLAUZE FINALE
7.1. Copermutantii pot preda bunurile care fac obiectul prezentului contract înainte de data prevăzntă în contract numai dacă partea interesată obtine acordul scris al celeilalte parti.
7.2. Acceptarea bunurilor se consideră efectuată, iar acestea trec, reciproc, în proprietatea părtilor, la data constatării stării lor tehnice, prin procesele-verbabe semnate de ambele parti.
7.3. Cheltuielile de predare-primire a bunurilor (de expediere, de încarcare-descărcare, manipulare, transport, precum si alte cheltuieli) se suportă astfel: …………………………………………………………………………………………………
7.4. Denuntarea unilaterală a contractului atrage, după sine, daune-interese astfel:
…………………………………………………………………………………………………………..
7.5. In cazul nerespectării, totale sau partiale, ori a executării necorespunzătoare a clauzelor contractuale, partea vinovată este obligată la plata următoarelor daune-interese: …………………………………………………………………………………..
7.6. Prezentul contract, împreună cu anexele sale, reprezintă vointa ambelor părti si înlătură orice altă întelegere verbală - anterioarä sau ulterioară încheierii acestuia.
Drept pentru care s-a încheiat prezentul contract de schimb, într-un număr de ………………………. exemplare, din care …………………. (destinatia exemplarelor) astăzi, data semnării lui.
COPERMUTANT PRIM | COPERMUTANT SECUND |
CONTRACT DE SCHIMB
Art. 1.
Între:
1.
............ domiciliat în ............... şi
2.
............ domiciliat în .............., a intervenit prezentul contract de schimb, care are următorul conţinut:
Art. 2.
Eu, ............ declar că dau în deplină proprietate şi posesie domnului ............ autoturismul meu, marca ........... având următoarele caracteristici tehnice: ...............................................................................
În schimbul acestui autoturism am primit de la domnul ............ autoturismul proprietatea sa marca .............., cu următoarele caracteristici tehnice: .......................................................................
Pentru autoturismul pe care l-am dat domnului ............. am plătit impozitele până la data la care a intervenit acest schimb.
Domnul ............ intră de drept şi de fapt în stăpânirea autoturismului din momentul autentificării prezentului contract.
Am dobândit autoturismul prin cumpărare conform contractului autentificat de vânzare-cumpărare nr. ........... din data de ............... act pe care l-am remis domnului ................
Art. 3.
Eu ............. declar că am dat în deplină proprietate domnului ............. autoturismul marca ................, cu următoarele caracteristici tehnice: ....................................................................... iar în schimb am primit autoturismul descris la art. 2.
Pentru autoturismul pe care l-am dat domnului ..................... am plătit impozitele până la data la care a intervenit acest schimb.
Domnul ............ intră de drept şi de fapt în stăpânirea autoturismului din momentul autentificării prezentului contract.
Autoturismul îl am ca moştenire de la ............. dovadă fiind certificatul de moştenitor nr. ............ din .......... eliberat de Notariatul .................act pe care îl predau domnului ................
Art. 4.
Ambele părţi declarăm că suntem de acord cu acest schimb reciproc al autoturismelor descrise mai sus, oricare ar fi valoarea lor şi fără ca unul dintre noi să mai dea ceva celuilalt, reprezentând o eventuală diferenţă de preţ, pentru că aşa ne-am înţeles.
Taxele cu redactarea şi autentificarea acestui contract cad în sarcina ambelor părţi, în mod egal.
Încheiat astăzi .......... în ........ exemplare.
Semnăturile părţilor
....................
....................
CONTRACT DE SCHIMB
Art. 1.
PĂRŢILE CONTRACTANTE
1. Dl.
/D-na ......X.............. domiciliat în ........... str. ..........., nr. ...., identificat cu actul de identitate seria .......... nr. .........., în calitate de copermutant
2. Dl.
/D-na ......Y.............. domiciliat în ........... str. ..........., nr. ...., identificat cu actul de identitate seria .......... nr. .........., în calitate de copermutant.
Art. 2. Dl.
/D-na ........X........ declară că transmite în deplina proprietate şi posesie D-lui/D-nei .......Y........ garnitura mobilă din secolul XV, intrate în proprietatea sa în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. ....... din data de ..........
Valoarea garniturii de mobilă a fost evaluată la ................. USD, echivalentul a ............. lei, calculat la cursul B.N.R.
Dl.
/D-na ........X........ declară că bunurile menţionate se află în circuitul civil, nu sunt grevate de sarcini şi nu fac obiectul nici unui litigiu judecătoresc.
Art. 3. Dl.
/D-na .......Y........ declară că transmite în deplina proprietate şi posesie D-lui/D-nei .......X........ autoturismul marca .................., tipul ............, număr de identificare ................., serie motor ............., capacitate cilindrică ............, an de fabricaţie ........, înmatriculat în circulaţie sub nr. ................, conform certificatului de înmatriculare nr. .............. din ........ eliberat de .....................
Autoturismul a intrat în proprietatea D-lui/D-nei .......Y........ în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. .......... din data de ..........., dovadă fiind cartea de identitate a autovehiculului seria ..............
Valoarea autoturismului este de ................ USD, echivalentul a ............. lei, calculat la cursul B.N.R.
Art. 4.
TERMENUL CONTRACTULUI
Prezentul contract se încheie pe o perioadă nelimitată, transmiterea dreptului de proprietate şi a posesiei făcându-se azi ............. data autentificării contractului.
Art. 5. Dl.
/D-na .......Y........ declară că primeşte în schimbul proprietăţii asupra autoturismului marca ......... tipul .......... număr de identificare ..............., înmatriculat în circulaţie sub nr. .............., dreptul de proprietate asupra garniturii de mobilă.
Dl.
/D-na .......X........ declară că primeşte în schimbul proprietăţii asupra garniturii de mobilă, dreptul de proprietate asupra autoturismului marca ......... tipul .......... număr de identificare ..............., înmatriculat în circulaţie sub nr. ..............
Art. 6.
PREDAREA PRIMIREA BUNURILOR
Părţile contractante au obligaţia de a preda reciproc bunurile ce fac obiectul prezentului contract de schimb la data autentificării acestuia pe baza unui proces verbal de predare - primire.
Părţile contractante au deplină proprietate asupra bunurilor după primirea-predarea lor.
Art. 7.
CLAUZA PENALĂ
În cazul neîndeplinirii în termenul şi în condiţiile convenite a obligaţiei de predare-primire a bunurilor, părţile îşi datorează penalităţi de întârziere în cuantum de ....% pe zi.
Art. 8.
FORŢA MAJORĂ
Orice împrejurare independentă de voinţa părţilor, intervenită după data semnării contractului şi care împiedică executarea acestuia este considerată ca forţă majoră şi exonerează de răspundere partea care o invocă. Sunt considerate ca forţă majoră, în sensul acestei clauze, împrejurări ca: război, revoluţie, cutremur, marile inundaţii, embargo.
Partea care invocă forţa majoră trebuie să anunţe cealaltă parte în termen de 5 zile de la data apariţiei respectivului caz de forţă majoră şi, de asemenea, de la încetarea acestui caz.
Dacă nu procedează la anunţarea, în termenele prevăzute mai sus, a începerii şi încetării cazului de forţă majoră, partea care îl invocă va suporta toate daunele provocate celeilalte părţi prin neanunţarea în termen.
În cazul când împrejurările care obligă la suspendarea executării prezentului contract se prelungesc o perioadă mai mare de şase luni, fiecare parte poate cere rezoluţiunea contractului.
Art. 9.
LITIGII
Părţile contractante convin ca litigiile decurgând din interpretarea şi executarea prezentului contract, care nu pot fi soluţionate pe cale amiabilă, să fie supuse instanţelor judecătoreşti competente.
Art. 10.
CLAUZE FINALE
Părţile se obligă să îndeplinească formalităţile necesare pentru înmatricularea autoturismului în evidenţele financiare şi pentru înmatricularea în circulaţie a acestuia pe numele noului proprietar.
Taxele pentru autentificare, timbrul judiciar şi onorariul notarial sunt în sarcina ambelor părţi, în cote egale.
Prezentul contract de schimb a fost încheiat azi ........ în ..... exemplare.
Dl.
/D-na .......X........
Dl./D-na .......Y........
CONTRACT DE SCHIMB
Încheiat astăzi ................
la ....................................
I. PĂRŢILE CONTRACTANTE
1.1. D ........................................................................., domiciliat în ...................................................., str. .................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........ sector/judeţ ......................., născut la data de (ziua, luna, anul) .................................................. în (localitatea) ........................... sector/judeţ ................................, fiul lui ..................................... şi al ....................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ..........., nr. ..........................., eliberat de ..............................., cod numeric personal ..............................................., în calitate de
copermutant (coschimbaş) prim
, pe de o parte, şi
1.2. D.........................................................................., domiciliat în ...................................................., str. .................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........ sector/judeţ ......................., născut la data de (ziua, luna, anul) .................................................. în (localitatea) .............................. sector/judeţ ..............................., fiul lui ................................... şi al ....................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ..........., nr. ..........................., eliberat de ................................, cod numeric personal ..............................................., în calitate de
copermutant (coschimbaş) secund
, pe de altă parte,
au convenit să încheie prezentul contract de schimb, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Obiectul contractului îl constituie schimbul următoarelor bunuri proprietatea copermutanţilor (coschimbaşilor) ...................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................... ......................................................................................................................................................
2.2. Copermutantul prim şi copermutantul secund procedează la schimbul bunurilor prevăzute la pct. 2.1. astfel:
a) Copermutantul prim predă în proprietate deplină copermutantului secund următoarele bunuri1): ......................................................................................................................, a căror valoare este de .................................... lei.
b) Copermutantul secund predă în proprietate deplină copermutantului prim următoarele bunuri: ........................................................................................................................., a căror valoare este de .................................. lei.
2.3. Starea tehnică a bunurilor a fost constatată prin procese-verbale, semnate de către părţi.
2.4. Faţă de valorile bunurilor, care fac obiectul prezentului contract de schimb, nu rezultă nici o diferenţă şi, ca atare, nu se datorează sultă; 2)
sau
Diferenţa rezultată este minoră şi copermutantul creditor nu are nici o pretenţie faţă de copermutantul debitor;
sau
Rezultă o diferenţă de ........................................... (în cifre şi în litere) lei, reprezentând sulta pe care trebuie să o plătească copermutantul (prim/secund) copermutantului (secund/prim) în termenul prevăzut de prezentul contract.
III. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Transmiterea proprietăţii asupra ........................................... are loc de azi, data autentificării prezentului contract.
3.2. Bunurile .................................................. se predau liber, în posesia şi spre folosinţa fiecărui copermutant, la data plăţii restului de sultă3), respectiv până la data de ....................................... .
IV. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
4.1. Copermutanţii (coschimbaşii) au obligaţia să predea reciproc bunurile care fac obiectul prezentului contract, astfel:
a) copermutantul prim la (locul unde se efectuează predarea bunurilor) ...................................... în următoarele condiţii: ............................................................................................................., şi pe baza documentelor de mai jos .........................................................................................;
b) copermutantul secund la (locul unde se efectuează predarea bunurilor) ................................., în următoarele condiţii: ................................................................................................................ şi pe baza documentelor de mai jos ......................................................................................... .
4.2. Copermutanţii ............................................. şi .......................................... au deplina proprietate asupra bunurilor după predarea-primirea lor şi după plata sultei. 4)
4.3. Ambele părţi au obligaţia de a garanta pentru evicţiune şi vicii ascunse ale bunurilor care fac obiectul prezentului contract.
V. CLAUZA PENALĂ
5.1. Partea care întârzie predarea/primirea bunurilor, în condiţiile şi la termenele prevăzute în prezentul contract este obligată la plata unei penalităţi de ............................% pe zi din valoarea bunurilor nepredate/neprimite, dar nu mai mult de .....................................% din această valoare.
5.2. Pentru orice întârziere de plată a sultei3), copermutantul debitor trebuie să plătească o penalitate de .......................% din suma datorată, dar nu mai mult decât valoarea creanţei.
VI. LITIGII
6.1. În cazul în care nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, părţile se vor adresa instanţelor judecătoreşti competente.
VII. CLAUZE FINALE
7.1. Copermutanţii (coschimbaşii) pot preda bunurile care fac obiectul prezentului contract înainte de data prevăzută în contract numai dacă partea interesată obţine acordul scris al celeilalte părţi.
7.2. Acceptarea bunurilor se consideră efectuată, iar acestea trec, reciproc, în proprietatea părţilor, la data constatării stării lor tehnice, prin procesele-verbale semnate de ambele părţi.
7.3. Cheltuielile de predare-primire a bunurilor (de expediere, de încărcare-descărcare, manipulare, transport, precum şi alte cheltuieli) se suportă astfel: 5) ................................................................ ..................................................................................................................................................... .
7.4. Denunţarea unilaterală a contractului atrage, după sine, daune-interese astfel: ..................................................................................................................................................... .
7.5. În cazul nerespectării, totale sau parţiale, ori a executării necorespunzătoare a clauzelor contractuale, partea vinovată este obligată la plata următoarelor daune-interese: .................... . ..................................................................................................................................................... .
7.6. Prezentul contract, împreună cu anexele sale, reprezintă voinţa ambelor părţi şi înlătură orice altă înţelegere verbală - anterioară sau ulterioară încheierii acestuia. Drept pentru care s-a încheiat prezentul contract de schimb, într-un număr de ............................ exemplare, din care .................................... (destinaţia exemplarelor) astăzi, data semnării lui.
COPERMUTANT PRIM,
COPERMUTANT SECUND,
NOTE
:
1) Dacă obiectul contractului de schimb îl formează terenurile, este absolut necesar ca actul să fie încheiat în formă autentică (art. 46 alin. 1 din Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar), sub sancţiunea nulităţii absolute (Legea nr. 54/1998 privind circulaţia terenurilor agricole).
2) Sumă de bani ce se plăteşte pentru a compensa inegalitatea valorică dintre bunurile oferite reciproc în cadrul contractului de schimb.
3) În cazul în care se datorează sultă.
4) În cazul schimbului de imobile.
5) Cheltuielile schimbului vor fi suportate în părţi egale, de ambele părţi (doar dacă părţile n-au stipulat altfel).
CONTRACT DE SCHIMB
Încheiat astăzi ................
la ....................................
I. PĂRŢILE CONTRACTANTE
1.1. S.C. ...................................................................................................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.R.L. cu sediul social în (localitatea) ......................., str. ........................................... nr. ......................, bloc ............., scara ..........., etaj ........, apartament ......., judeţ/sector ........................................., înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului ................................................., sub nr. ................... din ................................., cod fiscal nr. .............................. din ..............................., având contul nr. .............................., deschis la .............................., reprezentată de .................................., cu funcţia de ............................., în calitate de
copermutant (coschimbaş)
prim
, pe de o parte, şi
1.2. Întreprinderea/Asociaţia ................................................................................................................, cu sediul în (localitatea) ..............................................., str. ..................................... nr. .............., bloc ........, scara ........, etaj ........, apartament ..........., sector/judeţ ............................................, posesoarea autorizaţiei nr. ................... din ............., eliberată de Primăria ................................, codul fiscal nr. ............................... din ............................., având contul nr. ..............................., deschis la ......................................, reprezentată de ..................................................., cu funcţia de ..................................., în calitate de
copermutant (coschimbaş) secund
, pe de altă parte,
au convenit să încheie prezentul contract de schimb, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Copermutanţii (coschimbaşii), părţi ale prezentului contract, au hotărât să procedeze la schimbarea bunurilor proprietatea noastră, astfel:
a) copermutantul (coschimbaşul) prim predă în proprietate deplină copermutantului (coschimbaşului) secund, bunurile prevăzute în anexa nr. ................... care face parte integrantă din prezentul contract, în valoare totală de .................................................... .
b) copermutantul (coschimbaşul) secund predă în proprietate deplină copermutantului (coschimbaşului) prim bunurile prevăzute în anexa nr. ..................., care face parte integrantă din prezentul contract, în valoare totală de ..................................................... .
2.2. Starea tehnică a bunurilor a fost constatată prin procesele-verbale anexă, care fac parte integrantă din prezentul contract.
2.3. Faţă de valorile bunurilor care fac obiectul schimbului, potrivit prevederilor prezentului contract:
- nu rezultă nici o diferenţă şi, ca atare, nu se datorează sultă;
sau
- diferenţa rezultată este minoră şi copermutantul (coschimbaşul) creditor nu are nici o pretenţie faţă de copermutantul (coschimbaşul) debitor;
sau
- rezultă o diferenţă de (în cifre şi litere) ............... reprezentând sulta pe care trebuie să o plătească copermutantul (coschimbaşul)* ...................................................................... copermutantului (coschimbaşului) ........................................., în termenul prevăzut de prezentul contract.
______________
* prim sau secund după caz
III. PREDAREA-PRIMIREA BUNURILOR
3.1. Copermutanţii (coschimbaşii) au obligaţia să predea şi, respectiv, să primească reciproc bunurile care fac obiectul prezentului contract astfel:
a) copermutantul (coschimbaşul) prim, la (locul de predare a bunurilor) .............................. până la data de .............................. în următoarele condiţii: ............................................. ........................................................................................................................................... pe bază de proces-verbal de predare-primire, care va face parte integrantă din prezentul contract;
b) copermutantul (coschimbaşul) secund, la (locul de predare a bunurilor) ......................... până la data de ............................... în următoarele condiţii: ............................................ ........................................................................................................................................... pe bază de proces-verbal de predare-primire care va face parte integrantă din prezentul contract.
3.2. Copermutanţii (coschimbaşii), părţi ale prezentului contract de schimb au deplina proprietate asupra bunurilor după primirea lor şi după plata sultei.
3.3. Cheltuielile de predare-primire a bunurilor (de expediţie, de încărcare-descărcare, manipulare, transport şi alte cheltuieli) se suportă astfel: ................................................................................ ...................................................................................................................................................... .................................................................................................................................................... .
3.4. Partea care întârzie predarea sau primirea bunurilor, în condiţiile şi în termenele prevăzute de prezentul contract este obligată la plata unei penalizări de ................. % pe zi de întârziere din valoarea bunurilor nepredate sau neprimite, dar nu mai mult de ................. % din această valoare.
3.5. Copermutanţii (coschimbaşii) pot preda bunurile care fac obiectul prezentului contract înainte de termenul prevăzut de prezentul contract, numai dacă obţin acordul scris al celeilalte părţi.
3.6. Bunurile se consideră acceptate şi trec, reciproc, în proprietatea părţilor la data constatării stării lor în procesele-verbale încheiate de părţi (reprezentanţii lor) .
IV. GARANŢII
4.1. Copermutanţii (coschimbaşii) garantează reciproc pentru evicţiune şi eventualele vicii ascunse ale bunurilor care fac obiectul prezentului contract de schimb.
V. PLATA SULTEI*)
5.1. Copermutantul (coschimbaşul) debitor se obligă să plătească copermutantului (coschimbaşului) creditor suma de (în cifre şi litere) ................................ lei, reprezentând sulta datorată, potrivit prevederilor contractului până la data de .........................................................., din care în avans suma de (în cifre şi litere) ........................ până la data de ................................ .
5.2. Pentru orice întârziere în plata sultei, copermutantul (coschimbaşul) debitor este obligat la plata unei penalităţi de ................ % pe zi de întârziere, calculată asupra sumei datorate.
VI. CLAUZA PENALĂ**)
6.1. În cazul în care una dintre părţi nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzător, se obligă să plătească celeilalte părţi penalităţi daune interese în valoare de ..................................., astfel: ......................................................................................................
VII. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
7.1. Prezentul contract încetează de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unui/unei tribunal arbitral/instanţe judecătoreşti, în cazul în care una dintre părţi:
- nu îşi execută una dintre obligaţiile esenţiale enumerate la pct. ......, din prezentul contract;
- este declarată în stare de incapacitate de plăţi sau a fost declanşată procedura de lichidare (faliment) înainte de începerea executării prezentului contract;
- cesionează drepturile şi obligaţiile sale prevăzute de prezentul contract fără acordul celeilalte părţi;
- îşi încalcă vreuna dintre obligaţiile sale, după ce a fost avertizată, printr-o notificare scrisă, de către cealaltă parte, că o nouă nerespectare a acestora va duce la rezoluţiunea/rezilierea prezentului contract.
sau
- în termen de ........ zile de la data primirii notificării prin care i s-a adus la cunoştinţă că nu şi-a executat ori îşi execută în mod necorespunzător oricare dintre obligaţiile ce-i revin.
7.2. Partea care invocă o cauză de încetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte părţi, cu cel puţin ......... zile înainte de data la care încetarea urmează să-şi producă efectele.
7.3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţile contractante.
7.4. Prevederile prezentului (capitol, articol, alineat) .............................................................................. nu înlătură răspunderea părţii care în mod culpabil a cauzat încetarea contractului.
VIII. FORŢA MAJORĂ
8.1. Nici una dintre părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/şi de executarea în mod necorespunzător - total sau parţial - a oricărei obligaţii care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră, aşa cum este definită de lege.
8.2. Partea care invocă forţa majoră este obligată să notifice celeilalte părţi, în termen de ................. (zile, ore), producerea evenimentului şi să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecinţelor lui.
8.3. Dacă în termen de .................. (zile, ore) de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părţile au dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.
IX. NOTIFICĂRI
9.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract.
9.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poştală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) şi se consideră primită de destinatar la data menţionată de oficiul poştal primitor pe această confirmare.
9.3. Dacă notificarea se trimite prin telex sau telefax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată.
9.4. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente.
X. LITIGII
10.1. În cazul în care rezolvarea neînţelegerilor nu este posibilă pe cale amiabilă, ele vor fi supuse spre soluţionare tribunalului arbitral, conform regulilor de procedură aplicabile arbitrajului comercial ad-hoc, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.
XI. CLAUZE FINALE
11.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act adiţional încheiat între părţile contractante.
11.2. Prezentul contract, împreună cu anexele sale care fac parte integrantă din cuprinsul său, reprezintă voinţa părţilor şi înlătură orice altă înţelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
11.3. În cazul în care părţile îşi încalcă obligaţiile lor, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligaţiei respective nu înseamnă că ea a renunţat la acest drept al său.
11.4. Prezentul contract a fost încheiat într-un număr de ............... exemplare, din care ........................ astăzi ........................., data semnării lui.
COPERMUTANT (COSCHIMBAŞ)
PRIM
COPERMUTANT (COSCHIMBAŞ)
SECUND
CONTRACT DE SCHIMB
Încheiat astăzi ..............
la ..................................
I. PĂRŢILE CONTRACTANTE
1.1. D .............................................................................., domiciliat în ................................................, str. ..................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........ sector/judeţ .............................., născut la data de (ziua, luna, anul) ............................................ în (localitatea) ......................... sector/judeţ .........................., fiul lui ............................................. şi al .........................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ........, nr. ..........................., eliberat de ..................., cod numeric personal ..................................... în calitate de copermutant prim, pe de o parte, şi
1.2. D ..............................................................................., domiciliat în ................................................, str. ...................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........ sector/judeţ ..............................., născut la data de (ziua, luna, anul) ............................................ în (localitatea) ....................... sector/judeţ .............................., fiul lui ........................................... şi al .........................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ........, nr. .........................., eliberat de ..................., cod numeric personal .................................... în calitate de copermutant secund, pe de altă parte,
au convenit să încheie prezentul contract de schimb, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Copermuntantul prim declar că dau în deplină proprietate copermutantului secund imobilul proprietatea mea, situat în .................................., format din teren în suprafaţă de ................... mp şi construcţia din ......................, compusă din .................... anexe gospodăreşti ........................, astfel cum sunt identificate în schiţa de plan ce face parte integrantă din prezentul contract.
2.1.1. Am dobândit acest imobil prin ............................................. şi mi-a revenit în baza sentinţei civile nr. ..........................., dată în Dosarul nr. .............................. de Judecătoria .............................., transcrisă sub nr. ............................................ de Judecătoria .....................................................
2.1.2. Evaluez acest imobil la suma de ....................................... lei.
2.1.3. În schimbul proprietăţii asupra acestui imobil, primesc de la copermutantul secund, dreptul de proprietate asupra apartamentului nr. .........................., situat la etajul ....., scara ....., blocul ....., din .............................. .
2.2. Copermutantul secund declar că dau în deplină proprietate copermutantului prim, apartamentul nr. ....., situat la etajul ....., scara ....., blocul ..... din .............................., compus din ..... camere şi dependinţe .................., împreună cu dreptul de coproprietate asupra părţilor şi dependinţelor comune din imobil, care, prin natura şi destinaţia lor, sunt în folosinţa comună a tuturor proprietarilor.
2.2.1. O dată cu proprietatea se transmite şi dreptul de folosinţă asupra terenului aferent apartamentului în suprafaţă de .... mp atribuit pe durata existenţei construcţiei.
2.2.2. Am dobândit acest apartament prin contractul de .............. nr. ..... încheiat cu ........................., transcris sub nr. .............................. de .............................. .
2.2.3. Evaluez acest apartament la suma de .............................. lei.
III. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Transmiterea proprietăţii asupra imobilului situat în .............................. are loc de azi, data autentificării prezentului contract.
3.2. Transmiterea proprietăţii asupra apartamentului nr. ....... situat la etajul ....., scara ....., blocul ....., din .............................., are loc de astăzi, .............................. data autentificării prezentului contract.
IV. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
4.1. Copermutanţii (coschimbaşii) au obligaţia să predea reciproc bunurile1) care fac obiectul prezentului contract.
4.2. Imobilul menţionat mai sus este liber de orice sarcini, nu este scos din circuitul civil, prin trecere în proprietatea publică, fiind, în mod legal şi continuu, în proprietatea şi posesia copermutantului prim, de la data dobândirii şi până în prezent.
4.3. Apartamentul menţionat mai sus este liber de sarcini, nu este scos din circuitul civil, prin trecere în proprietatea publică , fiind în mod legal şi continuu, în proprietatea şi posesia copermutantului secund de la data dobândirii şi până în prezent.
V. RĂSPUNDEREA PENTRU EVICŢIUNE ASUPRA BUNULUI IMOBIL
5.1. Copermutanţii cunosc situaţia juridică şi de fapt a acestor imobile, ce formează obiectul prezentului contract de schimb, ca fiind cea descrisă mai sus şi garantează că nu sunt grevate de sarcini şi răspund reciproc împotriva evicţiunii, conform art. 1337 Cod civil.
5.2. Transmiterea proprietăţii şi posesiunii fiecăruia dintre cele două imobile are loc, fără îndeplinirea altor formalităţi, de astăzi, ...................... data autentificării prezentului contract.
VI. CLAUZE FINALE
6.1. Impozitele şi taxele aferente imobilelor sunt achitate, la zi, conform certificatelor nr. .................... şi nr. .............................., ambele eliberate de .............................., urmând ca de astăzi, ............ data autentificării, să treacă în sarcina noilor proprietari.
6.2. Prezentul contract de schimb se face fără plata vreunei sulte între copermutanţi.
6.3. Taxa de autentificare, timbrul judiciar şi onorariul notarial sunt suportate de copermutanţi, în părţi egale.
6.4. Părţile declară, potrivit art. 45 alin. 3 din Legea nr. 36/1995, că vor îndeplini formalităţile necesare pentru efectuarea operaţiunilor de publicitate imobiliară.
6.5. Prezentul contract de schimb a fost încheiat într-un număr de ....... exemplare, din care ............. astăzi, data semnării lui.
COPERMUTANT PRIM
COPERMUTANT SECUND
CONTRACT DE SCHIMB
Încheiat astăzi ..............
la ..................................
I. PĂRŢILE CONTRACTANTE
1.1.4. D .........................................................................., domiciliat în ................................................, str. .................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judeţ .............................., născut la data de (ziua, luna, anul) ........................................... în (localitatea) ........................... sector/judeţ ............................, fiul lui ........................................ şi al .........................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ......... nr. ........................., eliberat de ..................., cod numeric personal ................................... în calitate de copermutant (coschimbaş prim), pe de o parte, şi
1.2.4. D .........................................................................., domiciliat în ................................................, str. .................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judeţ ............................, născut la data de (ziua, luna, anul) ............................................. în (localitatea) .......................... sector/judeţ .........................., fiul lui .......................................... şi al ......................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ......... nr. ..........................., eliberat de ..................., cod numeric personal ................................., în calitate de copermutant (coschimbaş secund), pe de altă parte,
au convenit să încheie prezentul contract de schimb, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Copermutantul prim declar că dau în deplină proprietate şi posesie copermutantului secund următoarele bunuri mobile:
a) tablou ................................................................., autor ................................................, pictură executată în ..............................., pe ............................................, dimensiuni ....................... cm;
b) tablou ............................................................., autor ................................................, pictură executată în ..............................., pe suport ................................ dimensiuni ....................... cm.
2.1.1. Am dobândit aceste bunuri de-a lungul timpului, prin cumpărare şi garantez că acestea s-au aflat în proprietatea şi posesia mea, de la data dobândirii şi până în prezent.
2.1.2. Valoarea bunurilor este de .................... U.S.D., echivalentul a ........................ lei, calculat la cursul de schimb valutar de ................. lei/U.S.D.
2.1.3. Declar că bunurile menţionate mai sus nu sunt scoase din circuitul civil, prin trecere în proprietatea publică, nu sunt grevate de sarcini, fiind în mod legal şi continuu în proprietatea şi posesia mea, de la data dobândirii şi până în prezent şi garantez că nu fac obiectul nici unui litigiu judecătoresc şi că nu există nici o terţă persoană care să ridice vreo pretenţie, de nici o natură, în legătură cu aceste bunuri.
2.1.4. În schimbul proprietăţii asupra acestor bunuri mobile, primesc de la copermutantul secund dreptul de proprietate asupra autoturismului marca .............................., tipul .............................., număr de identificare ......................................, înmatriculat în circulaţie sub nr. ........................ .
2.2. Copermutantul secund declar că dau în deplină proprietate şi posesie copermutantului prim autoturismul marca ..............................................................., tipul ........................................., număr de identificare ........................................................., serie motor .............................., capacitate cilindrică ..... cmc, culoare .............................., an de fabricaţie ....., înmatriculat în circulaţie sub nr. ......................................, potrivit certificatului de înmatriculare nr. ..................., din ..........................................., eliberat de ........................................... .
2.2.1. Deţin autoturismul în proprietate potrivit cărţii de identitate a vehiculului seria ...................... fiind dobândit prin cumpărare de la .............................., adresa .............................., în baza facturii nr. .............................. din data de .............................. .
2.2.2. Declar că autoturismul se află în circuitul civil, este liber de orice sarcini, nu este sechestrat sau urmărit, potrivit certificatului fiscal nr. ........................................., eliberat de ..............................., nu este grevat de sarcini şi garantez că autoturismul nu face obiectul nici unui litigiu judecătoresc şi că nu există nici o terţă persoană care să ridice vreo pretenţie, de nici o natură, în legătură cu acest bun.
2.2.3. Valoarea autoturismului este de ...... U.S.D., echivalentul a .............................. lei, calculat la cursul de schimb valutar de .............................. lei/U.S.D.
2.2.4. În schimbul proprietăţii asupra acestui autoturism, primesc de la copermutantul prim dreptul de proprietate asupra bunurilor menţionate la pct. 2.1. de mai sus.
III. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Transmiterea deplinei proprietăţi şi posesie asupra bunurilor ce formează obiectul prezentului contract de schimb se face de astăzi, ................. data autentificării prezentului contract, fără îndeplinirea altei formalităţi.
3.2. Prezentul contract de schimb se face fără plata vreunei sulte între copermutanţi.
IV. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
4.1. Copermutanţii au obligaţia să predea reciproc bunurile ce fac obiectul prezentului contract de schimb.
4.2. Copermutanţii au deplină proprietate asupra bunurilor după predarea-primirea lor.
V. CLAUZA PENALĂ
5.1. Partea care întârzie predarea-primirea bunurilor, în condiţiile şi la termenele prevăzute în prezentul contract este obligată la plata unei penalităţi de ..... % pe zi de întârziere, din valoarea bunurilor nepredate-neprimite, dar nu mai mult de ............. % din această valoare.
VI. FORŢA MAJORĂ
6.1. Nici una dintre părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/şi de executarea în mod necorespunzător - total sau parţial - a oricărei obligaţii care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră, aşa cum este definită de lege.
6.2. Partea care invocă forţa majoră este obligată să notifice celeilalte părţi, în termen de ................. (zile, ore), producerea evenimentului şi să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecinţelor lui.
6.3. Dacă în termen de .................. (zile, ore) de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părţile au dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.
VII. NOTIFICĂRI
7.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa prevăzută în partea introductivă a prezentului contract.
7.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poştală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) şi se consideră primită de destinatar la data menţionată de oficiul poştal primitor pe această confirmare.
7.3. Dacă confirmarea se trimite prin telex sau telefax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată.
7.4. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate, prin intermediul uneia din modalităţile prevăzute la alineatele precedente.
VIII. LITIGII
8.1. În cazul în care rezolvarea neînţelegerilor nu este posibilă pe cale amiabilă, ele vor fi supuse spre soluţionare instanţelor judecătoreşti competente.
IX. CLAUZE FINALE
9.1. Acceptarea bunurilor se consideră efectuată, iar acestea trec, reciproc, în proprietatea părţilor, la data constatării stării lor tehnice, prin procesele-verbale semnate de ambele părţi.
9.2. Părţile garantează reciproc împotriva evicţiunii, cunosc situaţia juridică şi de fapt a bunurilor mobile ce formează obiectul prezentului contract de schimb, ca fiind cea descrisă, susţin că nu sunt grevate de sarcini şi declară că renunţă la cercetarea registrelor de publicitate mobiliară.
9.3. Părţile se obligă să îndeplinească formalităţile necesare pentru înscrierea autoturismului în evidenţele financiare şi pentru înmatricularea în circulaţie a acestuia pe numele noului proprietar.
9.4. Taxele pentru autentificare, timbrul judiciar şi onorariul notarial sunt în sarcina ambelor părţi, în cote egale.
9.5. Prezentul contract de schimb a fost încheiat într-un număr de .......... exemplare, din care ............. astăzi .............................. data semnării lui.
COPERMUTANT PRIM
COPERMUTANT SECUND
CONTRACT DE SCHIMB
Între subsemnaţii:
1.
............ domiciliat în ............... şi
2.
............ domiciliat în .............., a intervenit prezentul contract de schimb, care are următorul conţinut:
I.
Eu, ............ declar că dau în deplină proprietate şi posesie domnului ............ imobilul meu, situat în ........... având ca vecini: N. ....... S. ....... E. ......... V. ........ compus din: ................................
În schimbul acestui imobil am primit de la domnul ............ imobilul proprietatea sa din ............... descris mai jos.
Imobilul pe care l-am dat domnului ............. este liber de orice sarcini şi garantez contra oricărei evicţiuni totale sau parţiale ce s-ar ivi.
Domnul ............ intră de drept şi de fapt în stăpânirea imobilului din momentul autentificării prezentului contract cu dreptul de a încasa chiria începând cu data de .........., imobilul fiind închiriat cu contract de închiriere nr. ......., din ...... până la data de .......... situaţie cunoscută de domnia sa şi pe care o acceptă).
Imobilul l-am dobândit prin moştenire, potrivit certificatului de moştenitor nr. ........ din .......... eliberat de ........... (sau prin cumpărare de la ............. cu actul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. .......... din .......... de ............, act pe care l-am remis domnului ................
II.
Eu ............. declar că am dat în deplină proprietate domnului ............. imobilul situat în ............. compus din ..................... având ca vecini: N. ........... S. ........... E. ............ V. ............ iar în schimb am primit imobilul descris la pct. I
Imobilul pe care-l dau în schimb este liber de orice sarcinii garantez pe domnul ............ împotriva oricărei evicţiuni totale sau parţiale.
Domnul ............ intră de fapt şi de drept în stăpânirea imobilului din momentul autentificării acestui contract.
Imobilul îl am ca moştenire de la ............. dovadă ............ (sau l-am cumpărat de la ........... cu act autentic nr. .......... din ..........) act pe care îl predau domnului ................
Ambele părţi declarăm că suntem de acord cu acest schimb reciproc al imobilelor descrise mai sus, oricare ar fi valoarea lor şi fără ca unul dintre noi să mai dea ceva celuilalt, reprezentând o eventuală diferenţă de preţ, pentru că aşa ne-am înţeles.
Taxele cu redactarea şi autentificarea acestui contract cad în sarcina ambelor părţi, în mod egal.
Încheiat astăzi .......... în ........ exemplare.
Semnăturile părţilor
....................
....................