Majorare de salariu neacordata
9 august 2017Ce trebuie sa plateasca o firma care are sediul in cadrul unei Asociatii de proprietari?
11 august 2017Buna dimineața mă numesc A violeta și am fost căsătorită cu soțul meu timp de 7ani in urma cu 11luni el și-a găsit pe altcineva. În anul 2015 am renunțat la alocația pt copii in Romania și am făcut demersuri în Germania pt a primi acolo acest drept avind in vedere faptul că el soțul meu la vremea respectivă a lucrat legal la BMW.zilele trecute am primit instiintare că nu sa aprobat toate demersurile făcute doar că acest dosar este făcut pe numele lui și i sa cerut un nr de cont unde sa de viteze alocația fetei retroactiva din 2015 până în prezent.Considerati că aș putea face ceva in acest sens pt a beneficia eu de acești bani având în vedere faptul că fetița noastră în vârstă de 5ani mi-a fost mie încredințată la divorț?
Bună seara!
Dacă nu s-au aprobat documentele pentru acordarea alocației în Germania, înteleg că alocația va fi acordată retroactiv în România.
În aceste condiții, avem în vedere Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, cu modificările și completările ulterioare.
Conform art. 4 alin (1) din prezenta lege „Alocaţia de stat pentru copii se plăteşte unuia dintre părinţi pe baza acordului acestora sau, în caz de neînţelegere, pe baza deciziei autorităţii tutelare ori a hotărârii judecătoreşti, părintelui căruia i s-a încredinţat copilul spre creştere şi educare.”
Articolul 9 prevede posibilitatea contestării modului de stabilire și de plată a alocațiilor: „Contestaţiile formulate împotriva modului de stabilire şi de plată a alocaţiei de stat pentru copii se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.”
În ipoteza în care sumele aferente alocației au fost deja virate, acestea pot fi recuperate în temeiul art. 7 din Legea 61/1993:
„(…) (2) Sumele plătite necuvenit cu titlu de alocaţie de stat pentru copii se recuperează pe baza deciziei emise de persoana juridică care a efectuat plata alocaţiei de stat pentru copii sau prin angajamentul de plată scris al persoanei care le-a încasat în mod necuvenit.
(3) Decizia prin care se recuperează sumele încasate necuvenit se comunică celui obligat la plată în termen de 15 zile de la emitere.
(4) Decizia de recuperare şi angajamentul de plată constituie titlu executoriu de la data comunicării, respectiv de la data semnării.”
2 comentarii adăugate
Bună ziua,
Adăugați întrebarea pe https://consultantavocat.ro/adauga-intrebare/
Cu stimă,
Av. Marius Todeancă
Fiica mea a divortat, din casatorie a rezultat o fetita care a fost incredintata prin hotarare de divort mamei,. In prezent fiica mea lucreaza in Germania ca asistenta medicala, iar nepotica locuieste la bunici, respectiv cu mine si sotia mea. De la statul german pentru nepotica se acorda o alocatie de stat diminuata cu cuantumul alocatiei pentru copiii din Romania, iar alocatia de stat din Romania a fost suspendata de la data solicitarii formularului E411. Va rog sa ne precizaci ce reglemantari sunt in aceasta speta, cum am putea sa rezolvam problema alocatiei din Romania sau primirea integrala a alocatiei din Germania. Am incercat cu adeverinte si interventii dar nici una din parti nu cedeaza acuzandu-se reciproc. Va multumesc.