INCHEIERE RESTITUIRE CAUTIUNE - ART. 1064 C. PROC. CIV. » Consultă Avocat

INCHEIERE RESTITUIRE CAUTIUNE – ART. 1064 C. PROC. CIV.

avocat bucuresti on line
SOMATIE – UZUCAPIUNE – ART. 1052 ALIN. (1) SI ALIN. (2) C. PROC. CIV.
17 martie 2020
onorariu avocat
HOTARARE INCHIDERE DOSAR DIVORT  – IMPACAREA SOTILOR – ART. 925 C. PROC. CIV.
17 martie 2020

INCHEIERE RESTITUIRE CAUTIUNE – ART. 1064 C. PROC. CIV.

INCHEIERE RESTITUIRE CAUTIUNE – ART. 1064 C. PROC. CIV.

 

DOSAR NR. …

 

  ROMANIA

INSTANTA… – SECTIA…

INCHEIERE

Sedinta din camera de consiliu din data de …

Instanta constituita din:

PRESEDINTE: …

GREFIER: …

Pe rol se afla solutionarea cererii formulate de catre petentul …  privind  pe  intimatul …, avAnd ca obiect restituire cautiune.

La apelul nominal facut in sedinta camerei de consiliu nu a raspuns nicio persoana.

S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei urmatoarele:

– stadiul procesului: …;

– procedura de citare este legal indeplinita;

            – modalitatea de indeplinire a masurilor dispuse de catre instanta: … .

Potrivit art. 529 alin. (1) C. proc. civ. instanta procedeaza la verificarea competentei sale si constata ca este competenta general, material si teritorial, potrivit art. 539 alin. (1) C. proc. civ., avAnd in vedere ca….                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Varianta I (partile prezente)

Nemaifiind alte cereri de formulat,
i
nstanta, la solicitarea partilor, acorda cuvAntul acestora in dezbateri asupra fondului cauzei.

Petentul solicita admiterea cererii formulate, aratAnd ca … .

Intimatul solicita …, aratAnd ca … .

Instanta constata ca au fost lamurite toate imprejurarile de fapt si temeiurile de drept ale cauzei si o retine pentru deliberare si pronuntare, retinAnd cauza in pronuntare.

Varianta II (partile lipsa)

Instanta constata ca au fost lamurite toate imprejurarile de fapt si temeiurile de drept ale cauzei si o retine pentru deliberare si pronuntare.

 

INSTANTA

 

DeliberAnd asupra cauzei civile de fata, constata urmatoarele:

Prin cererea inregistrata pe rolul …, sub nr. …, petentul … a solicitat restituirea cautiunii in valoare de … lei.

In fapt, s-a aratat ca … .

In drept, au fost invocate dispozitiile…/cererea nu a fost motivata in drept.

Cererea a fost legal timbrata cu suma de 20 lei, potrivit art. 27 din O.U.G. nr. 80/2013.

 

AnalizAnd cererea de restituire a cautiunii prin prisma inscrisurilor anexate la dosar si a dispozitiilor legale incidente, instanta retine urmatoarele:

Potrivit recipisei nr. … din data de …, aflate la fila … in dosarul nr. … al …, rezulta ca a fost depusa de catre petent o cautiune in valoare de … lei, stabilita de catre … (se indica instanta care a stabilit cautiunea) in temeiul art. … .

Potrivit art. 1064 alin. (1) C. proc. civ., „Cautiunea depusa se va restitui, la cerere, dupa solutionarea prin hotarAre definitiva a procesului in legatura cu care s-a stabilit cautiunea, respectiv dupa incetarea efectelor masurii pentru care aceasta s-a depus”, iar, in conformitate cu alin. (2) al aceluiasi articol

, „Cautiunea se restituie celui care a depus-o in masura in care asupra acesteia cel indreptatit nu a formulat cerere pentru plata despagubirii cuvenite pAna la implinirea unui termen de 30 de zile de la data ramAnerii definitive a hotarArii sau, dupa caz, de la data incetarii efectelor masurii, prevazute la alin. (1). Cu toate acestea, cautiunea se restituie de indata daca partea interesata declara in mod expres ca nu urmareste obligarea celui care a depus-o la despagubiri pentru prejudiciile cauzate prin incuviintarea masurii pentru care aceasta s-a depus”.

In cauza, se constata ca, la data de…, a ramas definitiva hotarArea… pronuntata in procesul in legatura cu care s-a platit cautiunea si ca cel indreptatit nu a formulat cerere pentru plata despagubirii cuvenite in termen de 30 de zile de la data de ramAnerii definitive/ (sau, dupa caz) se constata ca, la data de …, au incetat efectele masurii, pentru care cautiunea a fost depusa, si au trecut mai mult de 30 de zile./In cauza, partea interesata a declarat in mod expres ca nu urmareste obligarea celui care a depus-o la despagubiri pentru prejudiciile provocate prin incuviintarea masurii pentru care cautiunea s-a depus.

Pentru aceste motive, in temeiul art. 1064 C. proc. civ., instanta va admite prezenta cerere si, pe cale de consecinta, va dispune restituirea catre petent a cautiunii in cuantum de … lei, care a fost depusa in numerar la Trezoreria Statului/Cec Bank – S.A./alta institutie de credit  pe numele … (se indica partea care a achitat cautiunea)  la dispozitia … (se indica instanta care a stabilit cautiunea).

 

                                  
PENTRU ACESTE MOTIVE

IN NUMELE LEGII

D I S P U N E:

 

Admite cererea formulata de catre petentul …cu datele de identificare… privind pe intimatul … cu datele de identificare … .

Dispune restituirea catre petent a cautiunii in cuantum de … lei, care a fost depusa in numerar la Trezoreria Statului/Cec Bank – S.A./alta institutie de credit pe numele … (se indica partea care a achitat cautiunea) la dispozitia … (se indica instanta care a stabilit cautiunea), conform recipisei nr.  … din data de … .

Cu drept de recurs in termen de 30 de zile de la pronuntare pentru … (se indica partea prezenta la ultima sedinta) si de la comunicare pentru … (se indica persoana lipsa la ultima sedinta), care se depune la … (se indica instanta a carei hotarAre se ataca)./Definitiva (daca incheierea este pronuntata de una dintre sectiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie).

Pronuntata in sedinta publica azi, … .

PRESEDINTE                                                    GREFIER

 
(nume si prenume, semnatura)
                                   
(nume si prenume, semnatura)

 

 







 

Ai nevoie de consultanță juridică specializată?

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul juridic, echipa Consultant Avocat Online îți oferă asistență specializată și soluții eficiente, indiferent de complexitatea situației tale. Fie că ai nevoie de consultanță în dreptul muncii, drept commercial, consultanță fiscală sau alte domenii juridice, îți punem la dispoziție expertiza echipei noastre pentru a identifica cea mai bună strategie legală.


Persoane Fizice

„Toți oamenii sunt egali în fața legii, doar un avocat bun poate face diferența.”


Consultă Avocat Online


Persoane Juridice

Soluții juridice eficiente necesare în procesul decizional din cadrul oricărei companii.


Programează consultație