Recurs Impotriva Incheierii De Suspendare, Cerere De Amanare Depusa Fara A Se Solicita Judecata Cauzei In Lipsa » Consultă Avocat
cabinet avocat
Insolventa Contestatie tabel preliminar, Decesul administratorului special, unicul actionar al debitoarei
31 martie 2020
caut avocati bucuresti
Emiterea decizie de reverificare fiscala, Distinctia intre procedura de inspectie fiscala si controlul inopinat
31 martie 2020

Recurs impotriva incheierii de suspendare, Cerere de amanare depusa fara a se solicita judecata cauzei in lipsa

avocatura bucuresti

avocatura bucuresti

Recurs
i
mpotriva
i
ncheierii de suspendare, Cerere de am
a
nare depus
a
f
a
r
a
a se solicita judecata cauzei
i
n lips
a


 

Prin incheierea din 9.10.2018 s-a dispus suspendarea cauzei ce face obiectul in temeiul art. 411 alin. 1 pct. 2 din C.proc.civ. motivat de faptul ca partile nu au solicitat judecarea cauzei in lipsa si niciuna nu s-a prezentat la strigarea pricinii.

Se invedereaza de catre recurenta ca avea inaintata la dosar o cerere de amanare care nu a fost avuta in vedere de instanta, astfel incat gresit a fost suspendata cauza.

Din cuprinsul cererii de amanare inaintate de recurenta prin email instantei rezulta ca aceasta a fost transmisa in format electronic la data de 9.10.2018 orele 09:18, la dosarul cauzei fiind primita ulterior suspendarii judecatii.

Curtea apreciaza ca, in cazul formularii unei cereri de amanare in temeiul art. 222 C.proc.civ., partea are obligatia de a da dovada de o minima diligenta, in sensul de a o depune la dosar anterior termenului de judecata, cu atat mai mult cu cat motivul de amanare ii este cunoscut. In cauza de fata, avocatul partii avea cunostinta despre eventuala imposibilitate de prezentare, de vreme ce avea dosare la instante diferite in aceeasi zi. In consecinta, daca partea nu a inaintat la dosar in timp util o cerere ce tindea la amanarea cauzei, aceasta trebuie sa suporte consecintele propriului sau comportament.

Pe de alta parte, chiar si in situatia in care cererea s-ar fi aflat la dosar la momentul strigarii cauzei, judecatorul ar fi dispus asupra acesteia in absenta tuturor partilor cu conditia ca macar una dintre ele sa fi solicitat judecarea cauzei in lipsa, in caz contrar eludandu-se dispozitiile art. 411 alin. 1 pct. 2 C.proc.civ., care au caracter imperativ.

Pe cale de consecinta, recursul nu este fondat, acesta fiind respins.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.