Recuperare Taxa Auto - Taxa Poluare - Taxa Inmatriculare | Avocat Online 24/7
avocat bucuresti on line
Recuperare taxa poluare Procedura Acte necesare 
28 august 2012
avocat bucuresti on line
Actiunea in granituire
30 septembrie 2012

Recuperare taxa auto

Plangere Penala

Plangere Penala

Recuperare taxa auto - taxa de poluare - taxa prima inmatriculare 

Recuperare taxa auto - taxa de poluare - taxa prima inmatriculare 

Una dintre cele mai neasteptate si controversate taxe aplicate in Romania, taxa de poluare, denumita sistematic taxa auto sau taxa de prima inmatriculare, implica discutii suplimentare.

Cum recuperez taxa auto? De ce trebuie sa platesc taxa de poluare / taxa de prima inmatriculare? Principiul neconstitutional "poluatorul plateste" se aplica doar noilor proprietari de autoturisme, fie ele chiar si second-hand?

Aceste intrebari isi gasesc in sfarsit raspunsul in cadrul serviciilor de asistenta, consultanta si reprezentare juridica pe care le ofera cabinetul nostru.

Indiferent ca este vorba despre asistenta in faza contestatiei fiscale sau de reprezentare in faza judecatii atat in fond cat si in recurs, va punem la dispozitie informatii suplimentare ce va vor ajuta sa recuperati integral taxa auto precum si a dobanzii aferente ce vi se cuvine de drept.

In unele situatii procedura de recuperare a taxei de prima inmatriculare sau a taxei de poluare poate dura in fond intre 5 si 8 luni de zile, in functie de instanta de judecata competenta si de numarul de dosare aflate in curs de solutionare pe rolul acesteia. La termenul orientativ pe care l-am enuntat se adauga uneori si termenul de recurs ce poate fi formulat in cauza.

In jurisprudenta comunitara si cat si in cea nationala s-a statuat ca articolul 110 din Tratatul de Functionare al Uniunii Europene trebuie interpretat in sensul ca se opune ca un stat membru al Uniunii Europene sa instituie o taxa auto de poluare ce este aplicata autoturismelor inmatriculate pentru prima data in statul respectiv in masura in care aceasta taxa descurajeaza punerea in circulatie a unor autovehicule de ocazie... astfel s-a creat un efect protectionist pe piata, descurajand importul de masini de ocazie fara a descuraja in egala masura si cumpararea de masini de ocazie existente pe piata nationala anterior O.U.G. nr. 50/2008.

 

Cabinetul nostru ofera solutii practice in recuperarea integrala a taxei de poluare a autovehiculelor de provenienta comunitara intr-un termen de 5 ani de la data la care a luat nastere dreptul de recuperare al taxei auto.

Recuperare taxa auto

Recuperam toate taxele auto indiferent de forma sub care au fost platite (taxa de poluare / taxa de prima inmatriculare).

Pentru mai multe detalii privind activitatea noastra juridica accesati pagina Avocat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *