Obligatiile Procesuale Ale Partilor.Art.129 C.pr.civila. » Consultă Avocat
avocatura bucuresti
Tardivitatea contestarii deciziei de modificare a salariului intemeiata pe disp. art.  268 alin. 1 Codul Muncii.
18 martie 2020
avocati
Obligativitatea eliberarii unui document de catre angajator care sa ateste activitatea angajatului, vechimea in munca, in meserie si in specialitate  intemeiata pe disp. art.  34 pct. 5 Codul Muncii.
18 martie 2020

Obligatiile procesuale ale partilor.Art.129 c.pr.civila.

cabinet avocatura

cabinet avocatura

Obligatiile procesuale ale partilor.Art.129 c.pr.civila.

 

C.proc.civ., art.129

 

  „Partile au indatorirea ca, in conditiile legii, sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului”.

 

Curtea de Apel Ploiesti, Sectia I Civila,

Decizia civila nr. 4177 din 12 decembrie 2012

 

Prin decizia civila nr. 4177/12 decembrie 2012 Curtea de Apel Ploiesti a respins recursul formulat de parat impotriva deciziei civile nr. 503 din 25 septembrie 2012, a Tribunalului Prahova.

Pentru a dispune astfel, Curtea a retinut ca sustinerea recurentului ca nu a primit o citatie, nu a fost prezent la judecata si prin urmare, nu a avut cunostinta de faptul ca instanta a recalificat recursul in apel, daca ar fi avut cunostinta de acest fapt, ar fi putut asigura noi dovezi este nefondata.

Astfel, potrivit disp.art.129 c.pr.civila , atat timp cat recurentul a fost legal citat ,era in interesul sau  sa  se prezinte la fiecare termen si depuna toate diligentele si sa solicite toate probatoriile pentru a se apara.

Nu se poate retine afirmatia recurentului in sensul ca nu a primit nici o comunicare si nu a avut cunostinta de termenul in care instanta de judecata a facut recalificarea caii de atac, atat timp cat la fila 8 dosar apel apare dovada de comunicare semnata si stampilata de catre functionarul insarcinat cu primirea corespondentei.

Fata de aceste considerente Curtea va retine ca nu este afectata legalitatea si temeinicia hotararii atacate, astfel ca in temeiul disp.art. 312 c.pr.civila va respinge ca nefondat recursul formulat si in temeiul disp.art.274 c.pr.civila, va obliga partea aflata in culpa procesuala, respectiv pe recurent la plata cheltuielilor de judecata catre intimatul reclamant reprezentand onorariu de avocat.

(Judecator Violeta Dumitru)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.