Model Cerere De Reunire A Cauzelor în Faza De Urmărire Penală | Avocat Online
avocat online bun
Model Cerere de reexaminare timbraj
15 februarie 2017
Plangere Penala
Model Acţiune privind atragerea răspunderii membrilor organelor de conducere
15 octombrie 2017

Model Cerere de reunire a cauzelor în faza de urmărire penală

avocat bucuresti

avocat bucuresti

Model Cerere de reunire a cauzelor în faza de urmărire penală

Model Cerere de reunire a cauzelor în faza de urmărire penală

Sediul materiei:

 • Art. 43 C. proc. pen.
 • Art. 44 C. proc. pen.
 • Art. 45 alin. (1) C. proc. pen. raportat la art. 63 alin. (1), (2) C. proc. pen.

Domnule/Doamna Prim- procuror/Procuror general/Procuror șef,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), având calitatea de suspect/inculpat/persoană vătămată/parte civilă/parte responsabilă civilmente, în dosarul penal nr … al … (indicarea parchetului care instrumentează cauza), în baza art. 43 C. proc. pen. raportat la art. 63 alin. (1) C. proc. pen., formulez

CERERE DE REUNIRE[1]

la prezentul dosar penal, a cauzei penale nr … a …(indicarea parchetului care instrumentează cauza care se solicită a fi reunită), pentru următoarele considerente:

În fapt, în dosarul nr. … al … (indicarea parchetului care instrumentează cauza) s-a început urmărirea penală relativ la săvârşirea infracţiunii de … (denumirea) prevăzută de art. ... (textul incriminator), constând în aceea că … (arătarea succintă a situaţiei de fapt).

Prin ordonanța procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul … ( indicarea numelui şi prenumelui).

În dosarul penal nr. … al … (indicarea parchetului care instrumentează cauza) s-a început urmărirea penală relativ la săvârşirea infracţiunii de … (denumirea) prevăzută de art. .... (textul incriminator), constând în aceea că … (arătarea succintă a situaţiei de fapt).

Prin ordonanța procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul … (indicarea numelui şi prenumelui).

Din cercetările efectuate rezultă că …[2]

Pentru aceste considerente, solicit admiterea cererii.

În drept, invoc dispozițiile art. 43 C. proc. pen. raportat la art. 63 alin. (1) C. proc. pen.

Data, Semnătura,

Domnului/Doamnei Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria …/Tribunalul … /Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel…/Înalta Curte de Casație și Justiție/Procuror șef al DNA/DIICOT

 1. Dacă competenta aparţine potrivit legii mai multor organe de urmărire penală de grad egal, cererea se depune la organul de urmărire penală mai întâi sesizat, competent să dispună reunirea cauzelor; dacă după natura faptelor sau după calitatea persoanei competenţa aparţine unor organe de urmărire penală de grad diferit, cererea se depune la organul de urmărire penală superior în grad, competent să dispună asupra reunirii cauzelor. ↑
 2. De exemplu - infracţiunile ce formează obiectul dosarelor a căror reunire se cere, au fost săvârşite de aceeaşi persoană, la intervale de timp diferite, în baza aceeaşi rezoluţii infracţionale, împotriva aceluiaşi subiect pasiv, astfel încât, fiecare în parte realizează conţinutul aceleaşi infracțiuni, săvârşită în formă continuată.

  Sau

  - infracţiunile ce formează obiectul dosarelor a căror reunire se cere, au fost săvârşite prin aceeaşi acţiune sau inacţiune.

  Sau

  - infracţiunile ce formează obiectul dosarelor a căror reunire se cere, alcătuiesc o singură infracţiune.

  Sau

  - cele două infracţiuni ce formează obiectul dosarelor a căror reunire se cere, au fost săvârşite de aceeaşi persoană, iar reunirea cauzelor nu întârzie urmărirea penală

  Sau

  - la săvârşirea infracţiunii/infracţiunilor ce formează obiectul dosarelor a căror reunire se cere, au participat în calitate de coautori/instigatori/complici suspecţii/inculpaţii faţă de care se efectuează cercetări, iar reunirea cauzelor nu întârzie urmărirea penală.

  Sau

  - rezultă între infracţiunile ce formează obiectul dosarelor a căror reunire se cere, există legătură, iar reunirea cauzelor se impune pentru o bună înfăptuire a justiţiei şi nu întârzie urmărirea penală

  Sau

  - cele două cauze, aflate pe rolul aceluiaşi organ de urmărire penală, au acelaşi obiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.