Model Cerere De Continuare A Urmăririi Penale Formulată De Suspect Sau A Inculpat
avocat online bun
Model Cerere de reexaminare timbraj
15 februarie 2017
Plangere Penala
Model Acţiune privind atragerea răspunderii membrilor organelor de conducere
15 octombrie 2017

Model Cerere de continuare a urmăririi penale formulată de suspect sau a inculpat

avocati bucuresti

avocati bucuresti

Model Cerere de continuare a urmăririi penale formulată de suspect sau a inculpat

Model Cerere de continuare a urmăririi penale formulată de suspect sau a inculpat

Sediul materiei:

  • Art. 319 C. proc. pen.

Domnule/Doamna Prim-procuror/Procuror general/Procuror şef,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de suspect/inculpat în dosarul penal nr. … al … (indicarea parchetului care instrumentează cauza), în termen legal[1], formulez prezenta

CERERE DE CONTINUAREA URMĂRIRII PENALE

În fapt, prin ordonanţa din data de ... s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de ... (denumirea), prevăzută de art. ... (textul incriminator), constând în aceea că ... (prezentarea succintă a situaţiei de fapt cu privire la care s-a început urmărirea penală).

Prin ordonanţa din data de ... s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la această faptă faţă de subsemnatul.

Sau, după caz:

Prin ordonanţa din data de… s-a pus în mişcare a acţiunea penală împotriva mea pentru săvârşirea infracţiunii de … (denumirea), faptă prevăzută de art. …(textul incriminator).

Având în vedere că din actele efectuate în cauză a rezultat că sunt incidente prevederile art. 16 alin. (1) lit. f)/ art. 16 lit. g)/ art. 16 lit. h) C. proc. pen, respectiv … (indicarea concretă a cazului de clasare - amnistia, prescripţia răspunderii penale, retragerea plângerii prealabile, sau existenţa unei cauze de nepedepsire), prin ordonanţa cu nr. … din data de … a … (indicarea parchetului care a instrumentat cauza), s-a dispus clasarea cauzei.

Sau, după caz:

Prin ordonanţa cu nr. … din data de … a … (indicarea parchetului care instrumentează cauza), s-a dispus renunţarea la urmărire penală faţă de… suspectul/inculpatul (numele şi prenumele), în cauza având ca obiect infracţiunea de... (denumirea) prevăzută de... (textul incriminator).

Având în vedere că… (indicarea motivelor), în temeiul art. 319 C. proc. pen., solicit admiterea cererii şi continuarea urmăririi penale în cauză în vederea stabilirii incidenţei … (alt caz de netrimitere în judecată decât cel reţinut în ordonanţa de clasare) / în vederea dispunerii unei soluții de clasare (în situația în care inițial s-a dispus renunțarea la urmărirea penală).

Data, Semnătura,

Domnului /Doamnei Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria …/Tribunalul … /Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel …/ Înalta Curte de Casație și Justiție/Procuror șef al DNA/DIICOT

  1. 20 de zile de la primirea copiei de pe ordonanţa de soluţionare a cauzei. ↑

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.