Model Acțiune privind înapoierea copilului minor de la alte persoane
Sediul materiei:
Instanța[1] .....
Domnule Președinte,
Subsemnatul/Subsemnații[2]( nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales[3] pentru comunicarea actelor de procedură la numitul ( nume ....., prenume ..... ), cu domiciliul în ....., personal/reprezentat prin mandatar convențional/judiciar/reprezentant legal ( nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact[4] ..... , în calitate de părinte/ părinți al/ai minorului (nume ....., prenume .....), născut la data de ....., CNP .....,
în contradictoriu cu pârâtul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având codul numeric personal[5] ....., formulăm prezenta
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ
prin care solicităm instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună obligarea pârâtului la înapoierea către mine/noi a minorului ....., născut la data de ....., pe care pârâtul îl ține fără drept.
În fapt, arătăm că[6].....
În drept, ne întemeiem cererea pe dispozițiile art. 495 alin. (1) din C. proc. civ.
În dovedire, solicităm încuviințarea probei cu înscrisuri/ probei testimoniale/ probei cu interogatoriul pârâtului.
De asemenea, solicităm ascultarea copilului de către instanță, în conformitate cu prevederile art. 495 alin. (3) C. proc. civ.[7] și întocmirea raportului de anchetă psiho-socială.
În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri[8] ....., în copii certificate pentru conformitate cu originalul[9], în .....[10] exemplare.
În cadrul probei cu testimoniale, indicăm în vederea audierii, în calitate de martori, pe numiții ( nume ..... , prenume .....) ....., cu domiciliul[11] în ....., pentru dovedirea următoarelor împrejurări de fapt[12] ..... și solicităm citarea acestora.
În cadrul probei cu interogatoriu, solicităm citarea pârâtului, cu mențiunea personal la interogatoriu, sub sancțiunea aplicării dispozițiilor art. 358C. proc. civ., pentru dovedirea faptelor personale vizând[13] .....
Solicităm judecarea cauzei în lipsă[14], în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct. 2) din C. proc. civ.
În conformitate cu art. 453 din C. proc. civ., solicităm instanței să oblige pârâtul la plata cheltuielilor de judecată[15] ocazionate de acest proces.
Depunem prezenta cerere de chemare în judecată în .....[16] exemplare.
Anexăm dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de .....[17] și procura în original/ copie legalizată/ împuternicirea avocațială/ delegația de reprezentare/[18] copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calității de reprezentant[19].
Data, Semnătura[20],
Domnului Președinte al Judecătoriei
Semnătura de pe cererea de chemare în judecată trebuie să fie olografă (scrisă de mână), nesemnarea acesteia putând determina nulitatea cererii, în conformitate cu art.196 din C. proc. civ. ↑