Sustragerea Părtii Vătămate In Procesul Penal » Întreabă Avocat

Sustragerea părtii vătămate in procesul penal

Chicea Nicole a întrebat 2 ani în urmă

Sustragerea părtii vătămate in procesul penal

Buna ziua! Am o cunostinta care este arestata preventiv cam de 9 luni, iar pe data de 30 octombrie s-a dispus inceperea judecatii pe fond de catre judecatorul de camera preliminara.

E complicata situatia in dosarul sau, deoarece incadrarea juridica a fost prost facuta.

Inculpatul este acuzat de tentativa de omor, insa la mijloc este vorba despre legitima apărare, intrucat inculpatul a fost atacat primul de catre victima, iar in consecinta s-a aparat. Initial, incadrarea fusese facuta pe lovire si alte violente.

Ulterior, in urma unor “tertipuri”, inculpatul a fost acuzat de tentativa de omor.

Cererile si exceptiile ridicate de catre avocatul acuzatului, in timpul procedurii de camera preliminara au fost respinse, desi au solicitat inclusiv audierea medicilor care i-au oferit victimei ingrijirile medicale cuvenite, sub pretextul ca sunt nefondate.

Victima a plecat din țară imediat dupa ce a aflat ca s-a dispus inceperea judecatii. (In realitate, vina ii apartine victimei intr-o mare măsură)

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:

1. Cam in cat timp va avea loc primul termen de judecata de la incheierea facuta de judecatorul de camera preliminara prin care dispune inceperea judecatii?

2. Cat dureaza procedura de citare a partilor si cum ar putea fi intarziat primul termen de judecata in situatia in care partea vătămată s-a sustras?

3. Din cate stiu eu, propunerea de probe si de martori are loc din momentul in care incepe judecata, deci ar fi sanse ca judecatoarea sa tina cont de aceste probe si sa la in considerare pe parcursul judecatii desi le-a respins in faza de camera preliminara?

4.Judecatorul are dreptul de a respinge cererile sau probele cu martori pe care le solicita avocatul pentru a demonstra nevinovația “inculpatului” in cazul de față?

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

18
+
12
=