Reziliere Contract Agentie Imobiliara » Întreabă Avocat

Reziliere contract agentie imobiliara

Sarbu Oana a întrebat 2 ani în urmă

Reziliere contract agentie imobiliara

Buna ziua, Am facut un contract cu o agentie imobiliara. Am programat intalnirea pentru semnarea promisiunii de cumparare cu dezvoltatorul.

Insa i am cerut agentului-care este intermediarul si caruia urmeaza sa i platesc comisionul - sa mi trimita promisiunea inainte pe email pentru a o verifica cu un jurist. Pana acum nu mi a trimis o.

Spuneti mi va rog in cazul in care nu mi trimite promisiunea pot sa reziliez contractul cu agentul cf OUG 91/1992 pct 9.4

(Art. 9.4 – În cazul serviciilor de intermediere imobiliară, consumatorul va fi informat în scris, corect, complet şi precis, încă din faza precontractuală, cu privire la:

a)preţurile practicate în piaţă pentru tipul de imobil ce urmează a face obiectul intermedierii imobiliare, conform informaţiilor existente în baza de date a agenţiei imobiliare;

b)deficienţe şi alte inconveniente cunoscute de agenţia imobiliară sau pe care în mod rezonabil putea să le cunoască, incluzând surse de zgomot, umezeală, poluare, miros, pericol de inundaţii sau surpări, organizarea în apropiere a unor manifestări populare periodice, istoricul terenului sau al clădirii, posibile dezavantaje ale vecinătăţilor;

c)nivelul comisionului practicat de agenţia imobiliară;

d)situaţia juridică a imobilului;

e)nivelul estimativ al costurilor ce urmează să fie suportate de consumator, pentru obţinerea documentelor şi întocmirea actelor necesare încheierii contractului.)

In contract incheiat cu agentia la termenii de reziliere nu este mentionat acest aspect( La punctul Denuntarea contractului sunt mentionate urmatoarele:

Prezentul contract poate fi reziliat cu acordul partilor ,exprimat in scris,in conditiile prevazute de dreptul comun in materie.

Prezentul contract poate fi denuntat unilateral in cazul nerespectarii clauzelor acestuia, partea prejudiciata putand solicita daune-interese conform contractului).

Poate fi considerata netrimiterea promisiunii de vanzare cumparare ca nerespectarea obligatiei de informare in scris?

2) Daca in contract scrie ca se va plati comisionul in momentul in care se perfecteaza orice tip de act in vederea vanzarii cumpararii imobilului (antecontract precontract ,promisiune bilaterala,etc) iar OUG 21/1992 este mentionat faptul ca nu se percepe comision decat in momentul incheierii unui contract de vanzare cumparare , te exonereaza de la plata comisionului sau poate fi aceasta considerata o clauza abuziva pe baza careia se poate rezilia contractul?

3 In contractul semnat cu agentia imobiliara pentru care solicita plata comisionului nu sunt incluse aspectele generale privind imobilul (pct 9.6 din OUG.91/1992). Se poate rezilia contractul avand in vedere acest aspect.

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Pentru consultanta juridica, contactați-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

4
+
5
=